Vertrouwen ondernemers in industrie neemt iets af
Waarom de industrie iets minder optimistisch is

Vertrouwen ondernemers in industrie neemt iets af

Redactie Baaz
Industriële ondernemers hadden in december minder vertrouwen in hun sector. Er is vooral veel onzekerheid over de toekomstige productie. Toch blijft de industrie overall opmerkelijk optimistisch.

Industrie: productie onzeker

​Het vertrouwen van de industriële ondernemers is in december afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Men was vooral minder positief over de toekomstige productie. De indicator van het producentenvertrouwen ging van 4 in november naar 3 in december. 

Niet iedereen even pessimistisch

De verslechtering is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de basismetaal- en metaalproductenindustrie. De producenten in de voeding- en genotmiddelenindustrie zijn daarentegen het meest positief. 

Industrie boven het gemiddelde

Het vertrouwen van de industriële producenten ligt nog steeds ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,4). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde (9,4) en ruim een jaar later de laagste waarde (-23,5). Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.​Welke industriële sectoren hebben het momenteel wereldwijd moeilijk? Small Business Trends zet de zorgenkindjes van de industrie ze op een rij.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie