Verrijk je personeel en dus je onderneming met 'snelle' trainingen: vier tips

Verrijk je personeel en dus je onderneming met 'snelle' trainingen: vier tips

Redactie Baaz

Goed opgeleid personeel is essentieel in het bedrijfsleven. Je houdt de boel scherp en gemotiveerd door hun cv eigenhandig te verrijken en meer verantwoordelijkheden te geven door middel van nog meer kennis. Er zijn in deze eeuw talloze trainingen, cursussen en opleidingen die niet al te kostbaar zijn, snel voltooid kunnen worden en je organisatie een absolute meerwaarde geven om aan trouw te blijven. Ook je bedrijfsimago krijgt een oppepper. Vier tips, inclusief een truc van succescoach Louis van Gaal!

BHV en VCA: de letterlijk veilige werkomgeving

Je onderscheidt je onder meer met diploma's die betrekking hebben op de veiligheid van een bedrijf. Dat gaat dan om de veilige werkomgeving in de letterlijke zin van het woord. Het overzichtelijke platform 112BHV geeft een inkijkje in opleidingen op dat gebied: hoe handel je bij noodsituaties zoals brand? Dat en nog veel meer leert je personeel tijdens een cursus BHV. Het zijn geen ingewikkelde trainingen, wel heel goed voor de algemene ontwikkeling én hun cv. Je vindt op die website tevens een opleiding voor het zo gewilde VCA-diploma. 

Fotografeer- en schrijfcursussen: noodzakelijk in het digitale tijdperk

Je ziet het in één oogopslag wanneer een website of facebookpagina met de nodige liefde en aandacht wordt bijgehouden. Foto's knallen van het scherm, teksten zijn pakkend en foutloos. Onderschat deze tak van sport niet, want goede schrijvers zorgen niet alleen voor leuke content, ze maken je onderneming ook makkelijker vindbaar in de zoekmachines met SEO (Search Engine Optimalization). Cursussen op dit gebied zijn dus eerder noodzaak dan een 'extraatje'. Je marketingafdeling zal dit beamen. 

Workshops over duurzaam ondernemen

Wanneer niet alleen jij als leidinggevende, maar ook je werknemers het besef krijgen dat duurzaam ondernemen een vanzelfsprekendheid moet zijn, word je pas echt een groen bedrijf. Dat varieert van het beperken van transportbewegingen en lokaal partnerschap tot het kiezen voor groene energie en eerlijke (en als het kan seizoensgebonden) producten. Er zijn langere opleidingen voor, maar ook snelle workshops. Maak er een bedrijfsuitje van, compleet met afsluitend diner, en je investeert spelenderwijs in een betere planeet met een boost voor je bedrijfsimago als bonus. 

Onderlinge training

Deze training kost, ook al zijn er veel subsidieregelingen voor opleidingen, niets: laat werknemers elkaar onderling zo veel mogelijk leren over hun individuele werkzaamheden. Daar kun je als leidinggevende aan meedoen. Voetbalcoach Louis van Gaal introduceerde die wijsheid in zijn Ajax van 1995, en werd er Champions League-winnaar en wereldkampioen mee: elke speler moest de taken van alle andere spelers van buiten kennen. Het is niet moeilijk om die filosofie naar jouw werkvloer te vertalen. Dat maakt inspringen makkelijker en leidt tot een betere teamgeest en meer succes. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie