Vergaderen: waar, wanneer en voor welke prijs?

Vergaderen: waar, wanneer en voor welke prijs?

Redactie Baaz

Van alle provincies waar er wordt vergaderd, zijn Zuid-Holland en Gelderland het duurst. Dit en nog meer feiten rondom het vergaderen.

Organisaties geven gemiddeld 79 euro per werknemer uit in Zuid-Holland en gemiddeld 76 euro in Gelderland. Dat blijkt uit onderzoek van online meetingplatform Worldmeetings. Daarbij is niet alleen Utrecht de populairste provincie om te vergaderen, maar is ook de Jaarbeurs MeetUp in de domstad het meest populair. 

De goedkoopste vergaderingen

Van alle steden in Nederland wordt maar liefst 33 procent van de vergaderingen in de stad Utrecht geboekt. Amsterdam krijgt een tweede plek met 13,8 procent en Den Haag volgt met 11,6 procent. En na de Jaarbeurs MeetUp worden de meetinglocaties Aristo in Amsterdam en de Amsterdam Art Center het meest geboekt.
 
De goedkoopste vergaderingen vinden plaats in Limburg (23 euro p.p.), Drenthe (35 euro p.p.) en Groningen (36 euro p.p.). 

Wanneer vergadert men?

Waar er in juli en augustus nauwelijks wordt vergaderd, is dit des te meer het geval in de maanden juni (10,4 procent), maart (10,9 procent) en november (dertien procent). Daarbij zijn dinsdag en donderdag veruit de meest gewilde dag voor meetings (beide dertig procent), gevolgd door de maandag (negentien procent). Op vrijdag worden de minste vergaderingen georganiseerd (zes procent). 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie