Verbeter de duurzaamheid van je bedrijfsgebouw met beter glas

Verbeter de duurzaamheid van je bedrijfsgebouw met beter glas

Redactie Baaz

Energie besparen en verduurzamen, terwijl je gewoon een bedrijf moet runnen en winst wil maken. Het zijn lastige kwesties voor menig ondernemer.

Wist je dat je grote stappen richting een duurzamer bedrijfspand kan zetten door glas van Herman Techniglaz te nemen? Door alle ruiten te laten vervangen door speciaal isolatieglas hoef je minder te stoken, terwijl je geniet van veel licht in het bedrijf.

Natuurlijk licht maakt productief

Daglicht is goed voor een mens. Als je de hele dag binnen in kunstlicht werkt, dan heeft dat zo zijn effecten op de ogen (vooral in combinatie met beeldschermwerk) en het humeur. Daglicht geeft je namelijk een goed gevoel. Daarom is het zo belangrijk om geregeld naar buiten te gaan. Onder invloed van zonlicht maakt de huid namelijk vitamine D aan en dat is goed voor je weerstand en humeur. Dit alles is uiteraard goed voor de productiviteit. Binnen werken in natuurlijk licht is overigens heel fijn, omdat het veel rustiger is. Bovendien hoef je minder verlichting aan te doen om alles goed te zien. Door meer glas in het gebouw aan te brengen, vang je zo twee vliegen in één klap.

Isoleren en besparen

Door middel van isolatieglas aan te brengen in het bedrijfsgebouw zorg je ervoor dat je kan besparen op de energierekening. En dan niet alleen op de rekening voor de verlichting. Wanneer een gebouw goed geïsoleerd is, kan het energie besparen beginnen. Isolatieglas zorgt ervoor dat warmte niet zomaar door de ramen naar buiten lekt, zodat je minder hoeft te stoken. Het is één van de manieren om een bedrijfspand beter te isoleren. Dak-, spouwmuur- en vloerisolatie zijn de andere meest effectieve manieren om te isoleren en dus te besparen op de warmterekening.

Meer glas geeft een open karakter

Een gebouw waar heel veel glas in is verwerkt, krijgt een heel open uitstraling. Je laat daarmee zien dat je bedrijf heel toegankelijk is. Dat merk je niet alleen aan de buitenkant, ook aan de binnenkant geeft het meer lucht en ruimtelijkheid. Het draagt bij aan een vriendelijk karakter van het bedrijfspand, een plek waar iedereen graag wil werken. Daarnaast kan met glas heel veel mooie lijnen worden gerealiseerd, zodat je bedrijfspand naar open ook een bijzonder uiterlijk krijgt.

Zonwering

Als je veel glas in een gebouw hebt, dan kost je dat tevens net zo veel aan zonwering. In de volle zon werken, dat is gewoon niet om uit te houden. Zo kan dat enorm vermoeiend zijn aan de ogen of ervoor zorgen dat je je beeldscherm niet kan zien. Er bestaat isolatieglas wat zichzelf verduisterd door te verkleuren in de zon. Dit kun je op strategische punten plaatsen, waar heel veel zon naar binnen valt. Het zorgt voor een rustigere sfeer op de werkvloer met daarbij nog altijd voldoende licht om heerlijk te kunnen werken.

Isolatieglas aanbrengen

Het is natuurlijk een hele klus om alle ramen in een gebouw te vervangen door bijzonder en goed isolatieglas. Daarnaast hangt er een prijskaartje aan. Particulieren die isolatieglas in de woning laten plaatsen, kunnen hier subsidie voor aanvragen. Wist je dat je als ondernemer ook subsidie voor bedrijven kan aanvragen als je je bedrijfspand gaat verduurzamen. Deze subsidies kun je niet aanvragen via de gemeente. Je kan wel de kosten opgeven wanneer je de belastingformulieren gaat indienen. Dit doe je als Energie-investeringsafrek (EIA). Deze regeling maakt het wel heel aantrekkelijk om voor top isolatieglas in het bedrijfsgebouw te kiezen. En waarom zou je daar eigenlijk stoppen?

Nog meer bespaartips

Misschien wil je meteen andere maatregelen nemen om je bedrijf nog duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door het isolatieglas te combineren met glazen zonnepanelen? Kun je direct je eigen energie opwekken en gebruiken om bijvoorbeeld de kantine te draaien of de computers van stroom te voorzien. Daarnaast laat je meteen de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen die veel minder onderhoud nodig hebben. Er zijn tal van oplossingen die je bedrijfspand kunnen verbeteren op duurzaamheid. Beginnen met het vervangen van de ramen voor hoogwaardig isolatieglas is altijd een goed idee.

Photo by João Jesus

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie