Veertigers hebben meeste last van werkdruk

Veertigers hebben meeste last van werkdruk

Redactie Baaz
Iedereen heeft wel eens stress en een hoge werkdruk op kantoor, maar veertigers hebben er het meeste last van. Dat blijkt uit onderzoek van GITP.

GITP volgde drie jaar lang zevenhonderd respondenten die berichtten over de veranderingen die zij op de werkvloer meemaakten. Uit het onderzoek komt naar voren dat werknemers tussen de veertig en vijftig het meeste last hebben van een hoge werkdruk en stress op hun werk. Ze vinden dat er te veel van hen verwacht wordt. Naast deze groep zijn het vooral de 55-plussers die deze druk ervaren en vinden dat zij vergeten worden op de werkvloer.

Volgens loopbaanadviseur Jolanda Salari van GITP moet dat veranderen, zo lezen we op nu.nl.
'Er wordt vaak aangenomen dat die groep niks meer kan leren, maar dat is flauwekul. Onderzoek wijst uit dat hersenen plastisch zijn, dus dat je op die leeftijd nog goed kunt leren. Die mensen zijn ontzettend waardevol voor Nederland; we hebben ze hard nodig voor onze kenniseconomie', aldus Salari op nu.nl.

Hoewel de berichten over Het Nieuwe Werken de afgelopen tijd positief zijn, blijkt uit het onderzoek dat de leeftijdsgroep tussen de 20 en 35 jaar juist graag zichtbaar is op de werkvloer. Liever zijn ze dus op kantoor dan dat ze 'onzichtbaar' thuis werken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie