Veel jonge zelfstandigen overwegen weer in loondienst te gaan werken

ZZP
Bart Remmers
Uit onderzoek blijkt dat hoewel ZZP’ers minder dan werknemers verdienen, zij gelukkiger zouden zijn dan werknemers in loondienst.

Ook zouden mensen die de switch van loondienst naar het zelfstandige bestaan hebben gemaakt hierna tevredener over hun werk zijn. Maar betekent dit ook dat zij in de toekomst niet meer in loondienst zouden willen werken? 

Intelligence Group nam de proef op de som en stelde aan 1.533 ZZP’ers de vraag: zou u weer in loondienst willen werken? Wat bleek? Ruim de helft van de ondervraagde ZZP’ers zou overwegen weer als werknemer in loondienst te werken. Daarbij blijkt dat hoe jonger de ZZP’ers, hoe meer van hen aangeven terug in loondienst te zouden willen werken. Waar 22 procent van de ZZP’ers onder de 25 jaar zeker terug zou willen in loondienst, is dit bij de 50-plussers nog 12 procent. 

Doorstromen naar een regulier dienstverband

Bij de ZZP’ers onder de 25 jaar, gaat het met name om 23- en 24-jarigen. De laatste jaren is een trend zichtbaar dat de groep die zelfstandig aan de slag gaat, verjongt. Toch is er ook een trend zichtbaar waarbij jongere ZZP’ers doorstromen naar een regulier dienstverband. 

Uit eerdere data van Intelligence Group blijkt dat jonge ZZP’ers vaker dan gemiddeld aangeven dat zij de stabiliteit van werken in loondienst missen en dat ze onvoldoende werk/opdrachten krijgen. 'Oudere ZZP’ers zijn deze kritische opstartfase vaak al voorbij waardoor de hang naar loondienst minder groot is', zegt Eva van den Bemd, arbeidsmarktanalist bij Intelligence Group. 

Perspectief

'Zaken als het opbouwen van een (financiële) reserve en een klantenportefeuille die het bestaansrecht van een onderneming veilig stellen, spelen minder een rol naarmate iemand al meer ervaring heeft als zelfstandige waardoor men minder de drang ervaart om (weer) in loondienst te werken.'
 
Het resultaat dat een deel van jonge ZZP’ers daarentegen wel overweegt om (weer) in loondienst te werken, biedt perspectief voor werkgevers. Zo hoeven zij hun arbeidsmarktcommunicatie bijvoorbeeld niet enkel te richten op mensen die al in loondienst werken. 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart