Vast contract niet langer in trek bij jongeren

MKB
Jordi Smit
Werkgevers die millennials willen strikken voor een baan, paaien de jongeren niet langer met een vast contract. De werkgevers moeten inzetten op doorgroeimogelijkheden en duurzaamheid, zo blijkt uit onderzoek van loopbaanadviesbureau Qompas.

Jongeren aantrekken

De jongeren vinden vooral de inhoud van het werk belangrijk. Maar liefst 85 procent van de jongeren geeft aan dat dit het belangrijkste motief is om voor een werkgever te kiezen. Twee derde vindt doorgroeimogelijkheden belangrijk en ook het kunnen volgen van een opleiding is een pluspunt. De hoogte van een salaris is voor jongeren minder belangrijk. Deze staat zelfs onder het hebben van leuke collega’s.

LEES OOK: Jongeren en arbeidsparticipatie: de stand van zaken

Duurzaamheid belangrijk

Opvallend belangrijk voor deze generatie is het thema duurzaamheid. Studenten (78 procent) en starters (74 procent) zien graag dat hun toekomstige werkgever zich hiermee bezighoudt. Het onderzoek van Qompas is uitgevoerd onder ruim 1600 studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en starters die maximaal drie jaar op de arbeidsmarkt actief zijn.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi