Vals gevoel van veiligheid brengt banen mkb'ers in gevaar

Redactie Baaz
Onderzoek van Websense wijst uit dat Europese mkb-ondernemingen zich niet voldoende beschermen tegen de huidige internetbedreigingen. Uit het 'State of Security'-onderzoek blijkt dat het onbedoeld gebruik van onveilige websites en applicaties door medewerkers toeneemt.

Toch realiseren IT-managers (45 procent) en medewerkers (83 procent) zich dat hun baan op het spel kan staan als ze schadelijke code het bedrijf binnenbrengen. Een andere belangrijke conclusie van het onderzoek is, dat er een grote discrepantie bestaat tussen de perceptie van IT-managers over de staat van beveiliging van hun systemen, en het daadwerkelijke beveiligingsniveau daarvan.

Ruim de helft van de ondervraagde it-managers (53 procent) verklaart dat het bedrijf zeer goed beschermd is tegen bedreigingen, terwijl een kwart zich volledig beschermd voelt. Toen de onderzoekers doorvroegen, bleek echter dat het grootste gedeelte van de mkb'ers nalaat bijvoorbeeld peer-to-peer-verkeer te blokkeren, internetgebruik te filteren of bijlagen van instant messaging-berichten tegen te houden. Sterker nog: geen enkel bedrijf bleek beschermd te zijn tegen alle negen potentile beveiligingsrisico's die in het onderzoek beschreven waren. Helemaal opvallend is dat 15 procent van de respondenten denkt dat het gebruik van alleen een firewall en antivirusoplossing de organisatie voldoende beschermt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie