UNIEKE LEXUS LBX IN COMPACTE SEGMENT: VANAF 16 MAART BIJ DEALER

UNIEKE LEXUS LBX IN COMPACTE SEGMENT: VANAF 16 MAART BIJ DEALER

Redactie Baaz
  • Eerste Lexus in compacte B-segment gekenmerkt door nieuwe Lexus-signatuur
  • Geen compromis in Lexus-luxe, verfijning en kwaliteit
  • Als elke Lexus rijk pakket actieve veiligheidssystemen Lexus Safety System+ standaard
  • Keuze uit vier ‘atmospheres’ met eigen karakter
  • Ook als aantrekkelijke Business Lines
  • Leverbaar vanaf 35.995 euro en scherpe private lease vanaf 499 euro* per maand

Vanaf het begin van het ontwikkelingsprogramma van de LBX stelde Lexus zich ten doel af te rekenen met het vooroordeel dat klanten die voor een compacter model kiezen, genoegen moeten nemen met minder. De Lexus Breakthrough Crossover – zoals de Lexus voluit heet – verzet bakens in de markt van het compacte segment. Ultieme luxe en verfijning volgens de definitie van Lexus komt hier nu beschikbaar. Ideaal voor automobilisten die niets willen inleveren op onberispelijke kwaliteit en afwerking. De volledig nieuwe Lexus LBX is vanaf zaterdag 16 maart 2024 bij de Nederlandse Lexus-dealers te bewonderen. De eerste Lexus in het compacte B-segment is al te bestellen vanaf 35.995 euro.

Ondanks dat Lexus met de LBX voor het eerst het B-segment betreedt, biedt het nieuwe model hetzelfde vakmanschap en dezelfde hoogwaardige luxe als de andere Lexus-modellen. Naast een basisversie is de LBX ook beschikbaar in vier ‘atmospheres’ met een gelijkwaardige positionering, die ieder met een eigen karakter een bepaald aspect van de auto benadrukken. 

ELEGANT, RELAX, EMOTION EN COOL 

De atmospheres Elegant en Relax benadrukken op eigen wijze de verfijnde luxe en het hoogwaardige vakmanschap aan boord van de Lexus LBX. De Emotion en Cool benadrukken op hun beurt het dynamische karakter van de auto en de emotie van autorijden. Ter gelegenheid van de marktintroductie is er ook de gelimiteerde Lexus LBX Original Edition, die op basis van de Cool een bijzonder rijke uitrusting biedt. Tot slot zijn er de uitvoeringen Business Line en Business Line Pro. Die zijn gericht op zakelijk rijders en staan garant voor ultiem reiscomfort en optimale connectiviteit. 

LEVENDIGE TINTEN EN TWO-TONE 

Om de lijnen van de LBX nog beter tot hun recht te laten komen, biedt Lexus de keuze uit diverse exterieurafwerkingen met levendige tinten zoals Passionate Yellow, Sonic Copper, Emotional Red en Cobalt Blue. Ook is er de optie van een opvallende two-tone uitvoering met een contrasterend zwart dak en zwarte raamstijlen.  

ACTIEVE VEILIGHEID: LEXUS SAFETY SYSTEM +

Net als modellen uit hogere segmenten biedt de Lexus LBX een zeer rijke veiligheidsuitrusting in de vorm van Lexus Safety System +. De systemen monitoren voortdurend de verkeerssituatie rond de auto, waarschuwen tijdig bij detectie van ongevalsrisico’s en bieden op intelligente wijze hulp wanneer dat nodig is (stuur-, rem- en aandrijfkracht) om een botsing te helpen voorkomen.  

De technologie is geavanceerd, maar werkt op een manier die voor de bestuurder natuurlijk aanvoelt. De systemen maken het minder belastend door de auto automatisch in het midden van de rijstrook te houden of juist op een veilige afstand ten opzichte van een voorligger. Bovendien past de auto de snelheid aan om op een veilige manier een bocht te nemen.  

E-LATCH

Tot de nieuwste veiligheidsontwikkelingen behoort ook e-Latch, een soepel en verfijnd elektronisch deurontgrendelingssysteem met een Safe Exit Assist-functie die automatisch voorkomt dat een deur opent wanneer verkeer van achteren nadert.

DIGITAL POWER 

De Lexus LBX wordt geleverd met een volledig digitaal pakket aan informatie, entertainment en connectiviteit, waardoor een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring ontstaat. De bestuurder kijkt op Lexus’ eerste 12,3-inch digitale instrumentendisplay. Afhankelijk van de geselecteerde rijmodus van de auto veranderen de graphics van het display en de bestuurder kan de indeling aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren. Ook is er het gemak van een digitale sleuteloptie waardoor de gebruiker geen fysieke sleutel nodig heeft. Via een smartphone is de auto te starten en te vergrendelen.

HYBRIDE AANDRIJVING 

De Lexus LBX wordt standaard geleverd met een voorwielaangedreven (2WD) hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 100 kW (136 pk) en een gemiddeld brandstofverbruik vanaf slechts 4,5 l/100 km (gecombineerd/WLTP). Afhankelijk van de gekozen atmosphere is vierwielaandrijving (4WD) optioneel. 

PRIJZEN & PRIVATE LEASE

De nieuwe Lexus LBX is leverbaar vanaf 35.995 euro of vanaf 499 euro* per maand via Lexus Private Lease. Het uitrustingsniveau Elegant is er vanaf 40.495 euro. De Emotion heeft een meerprijs van 500 euro ten opzichte van de Elegant. De Relax is leverbaar vanaf 41.995 euro terwijl het hoogste uitrustingsniveau Cool vanaf 42.495 euro beschikbaar is.

BUSINESS LINES 

De Business Line en Business Line Pro zijn uitsluitend leverbaar met 2WD, voor prijzen vanaf respectievelijk 35.995 euro en 39.995 euro. De Lexus Business Lines zijn te rijden voor aantrekkelijke netto bijtellingen vanaf 244 euro per maand en 271 euro per maand voor de Business Line Pro. 

*Lexus Private Lease op basis van 72 maanden en 5.000 kilometer p/m.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie