Uitzendplatform Youbahn onderdeel van het Franse Proman

Uitzendplatform Youbahn onderdeel van het Franse Proman

Redactie Baaz

Platforms voor flexibel werk wekt ook interesse buitenlandse investeerders 

Youbahn, het uitzendplatform voor flexibel werk, valt vanaf heden voor een groot deel in Franse handen. Proman krijgt een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat deze deelt met de huidige grootaandeelhouder ADG dienstengroep. Door de overname is Youbahn in staat om nog sneller te groeien en internationaal uit te breiden. De overname van het techbedrijf onderstreept de unieke propositie van Youbahn, die gericht is op de sterk opkomende platformeconomie en de flexibilisering van de arbeidsmarkt. ADG Dienstengroep, een van de grootste werkgevers in Nederland, verkoopt naast dochteronderneming Youbahn ook de merken Timing, InPerson en Persoonality aan Proman.

Ard Huininga, CEO van Youbahn: “De arbeidsmarkt staat aan de vooravond van rigoureuze verandering. Binnen niet al te lange tijd zullen branches als de horeca, logistiek en zorg, werk nog flexibeler aanbieden. En dat zonder in te boeten op wet- en regelgeving en de zorgplicht van werkgevers. Youbahn bewijst met het platform dat dat juist goed samen kan. Dat we voor de troepen uitlopen op zowel technologisch als visionair gebied is nu ook door de Franse uitzendreus gezien. Met Proman zijn we onderdeel geworden van een krachtige onderneming die zich specifiek met personeelsdiensten bezighoudt. Dit specialisme, gecombineerd met hun wens een stevige positie in de Nederlandse markt op te bouwen, geeft ons vertrouwen dat deze overname goed is voor de verdere ontwikkeling van Youbahn. Onze propositie, gericht op de gig economy, met onze unieke technologie, is van toegevoegde waarde voor het portfolio van Proman.”

Roland Gomez, CEO van Proman: “Met de aankoop van Youbahn halen we technologie binnen die ons helpt onze internationale positie verder uit te bouwen. Ons streven is dan ook om Youbahn onder onze vleugels verder (internationaal) te laten groeien. Alle bedrijven van ADG, maar zeker Youbahn, passen als familiebedrijf goed bij onze eigen waarden.”

De verkoop van Youbahn is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de ondernemingsraden en de ACM en zal naar verwachting in Q3 2022 zijn afgerond. ADG behoudt een minderheidsbelang om de overgang soepel te laten verlopen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie