Uitzendbranche ziet omzet alleen maar verder groeien

Uitzendbranche ziet omzet alleen maar verder groeien

Redactie Baaz

In het vierde kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 2,5 procent meer omgezet dan in het kwartaal ervoor.

Dit is de grootste stijging in twee jaar tijd. Ook het aantal uitzenduren nam in het vierde kwartaal opnieuw toe, meldt het CBS. Met het vierde kwartaal zijn ook de jaarcijfers bekend. Vorig jaar behaalde de uitzendbranche 6,4 procent meer omzet dan in 2016. Het totaal aantal uitzenduren lag 8,6 procent hoger.

Sterkere stijging uitzenduren

De omzet van de uitzendbranche hangt sterk samen met het aantal uitzenduren. Zowel de uren in de langlopende als in de kortlopende contracten namen toe in het vierde kwartaal. Het aantal uitzenduren in langlopende contracten, zoals detachering en payrolling, steeg in het vierde kwartaal van 2017 met 3,4 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Arbeidsmarkt raakt verder gespannen

Op 14 februari maakte het CBS al bekend dat in het vierde kwartaal van 2017 het aantal banen met 57 duizend groeide ten opzichte van het derde kwartaal. Verder steeg het aantal vacatures in het vierde kwartaal met 14 duizend en daalde het aantal werklozen (volgens de definitie van de International Labour Organization, ILO) met 29 duizend. Hierdoor is voor het eerst na de periode 2007-2008 weer sprake van een relatief gespannen arbeidsmarkt.

De helft van alle banen die er de afgelopen jaren per saldo zijn bijgekomen, kwam voor rekening van de uitzendbranche. Daar deed zich met 24 duizend banen in het vierde kwartaal opnieuw de grootste groei voor.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie