Twee zussen, één missie: iedereen de echte chai laten ontdekken
MamasChai

Twee zussen, één missie: iedereen de echte chai laten ontdekken

Redactie Baaz

De ondernemers halen al ruim 19.000 euro op via crowdfunding om door te groeien.

Toen Leonie Ruhe met haar man bij zijn familie in India langsging, ontdekte zij daar masala chai: een zoete, kruidige theedrank. Terug in Nederland bleek deze natuurlijke chai nergens te verkrijgen. Vervolgens is zij zelf in de keuken chai gaan brouwen om tot het perfecte recept te komen. Haar zus Kirsten Grotholt was ook meteen overtuigd en ze besloten dit samen op de markt te brengen. “MamasChai is de eerste ready-to-drink chai op de Nederlandse markt en een stuk gezonder dan de reguliere chai varianten op poeder- of concentraatbasis”.

“Chai latte bevat veel suikers, onnatuurlijke ingrediënten en vaak geen eens echte kruiden en thee, en dat terwijl chai thee betekent!" Daar besloten de zussen verandering in te brengen. Maar makkelijk was het niet, ze hebben lang gezocht naar het perfecte recept. De chai wordt gemaakt van Indiase zwarte thee, amandelmelk, echte specerijen en een vleugje ongeraffineerde ruwe rietsuiker. Kirsten: "Daarnaast is hij vegan, bevat tot 80% minder suiker dan chai lattes en hij is zowel warm als koud te drinken."

In oktober lanceerden de zussen het merk en inmiddels zijn er al meer dan 7.000 pakken verkocht. Er lopen gesprekken met grote retailers en om deze productie aan te kunnen is er een investering nodig. Met als doel: iedereen in Nederland kennis te laten maken met de authentieke chai, zonder rommel. Om dit te realiseren hebben de zussen een crowdfunding campagne opgezet.

Leonie: "De crowdfunding campagne staat nu op ruim 60% met als doel om minimaal 30.000 euro op te halen in de vorm van een lening. Het is heel bijzonder om te zien dat er al zo veel mensen met ons mee willen groeien.” Als er meer wordt opgehaald willen de ondernemers nieuwe smaken en to-go verpakkingen ontwikkelen. Investeren kan tot eind juni via www.crowdaboutnow.nl/campagnes/mamaschai.

Kirsten: "We zijn blij om te zien dat er zoveel mensen ambassadeur van ons merk willen worden en ons steunen in onze groei. Er is nog veel potentie en we willen hét chai merk worden. Maar we zijn er nog niet, dus alle hulp is welkom!".

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie