Twee derde millennials niet blij met leven

Bart Remmers
Maar liefst twee derde van de ruim 2.000 millennials die deelnamen aan een onderzoek, geeft aan niet blij te zijn met zijn of haar leven op dit moment. Ook zegt 40 procent niet op zijn plek te zitten als het gaat om hun baan en is 35 procent zich daar niet zeker van.

Bovenstaande blijkt uit de Dertigers Dilemma Test van Monsterboard, Als de millennials opnieuw konden kiezen wat voor opleiding ze zouden doen, zegt de helft een andere studie te willen kiezen. 30 procent van de groep heeft al eens in het buitenland gewerkt, gestudeerd of voor langere tijd gereisd en 60% zou dat nog wel een keer willen. Kort beschouwd staat de Nederlandse millennial nogal onzeker in het leven.

Millennials hebben regelmatig het gevoel dat mensen uit hun omgeving meer genieten van hun leven en werk omdat ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Ook laat meer dan de helft van de millennials weten regelmatig (29 procent) of soms (26 procent) het gevoel te hebben dat ze dingen missen door de postings van hun vrienden op social media. 

Is dit alles voor millennials?

Het hebben van een relatie zorgt er bij het merendeel van de millennials niet voor dat ze dingen missen in het leven, 35 procent geeft aan dat ze het gevoel hebben kansen of dingen te missen door hun relatie. 

Ulrich Biebaut, General Manager Benelux bij Monster: 'We hadden verwacht dat millennials met alle twijfels die ze hebben, zich meer zouden aantrekken van hun vrienden en alle postings op social media. Op die kanalen lijkt het vaak of iedereen een fantastisch leven heeft, terwijl negatieve ervaringen of gedachten meestal niet gedeeld worden. Toch lijkt het erop dat deze generatie in essentie echt niet zo happy is. Maar liefst 64 procent van hen vraagt zich wel eens af of dit alles is.' 

Dertigers Dilemma Test voor millennials

Aan de Dertigers Dilemma Test die Monsterboard onder de aandacht bracht via Facebook en Instagram deden in totaal 2029 millennials mee, de leeftijden liepen uiteen van 25-35 jaar oud, 80 procent van de deelnemers was vrouw en 20 procent man. Van de 2029 millennials die deelnamen aan dit Nederlandse onderzoek, zou meer dan 95 procent het op enig vlak wel anders willen. In 2017 was dit aantal nog 85 procent onder de toen deelnemende respondenten.


 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart