Tuin inrichten? Check eerst even je erfgebied

Tuin inrichten? Check eerst even je erfgebied

Redactie Baaz

De tuin inrichten van je kantoorpand? Dan is het altijd belangrijk om eerst je erfgebied te checken. Via de handige website kadastralekaart.nl kun je snel zien wat jouw erfgrens is. Zo weet je exact waar rekening mee te houden bij het aanleggen van de kantoortuin. Wij vertellen waarom de erfgrens bepalen van belang is en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Lees snel verder voor meer informatie, zodat je jouw kantoortuin straks zorgeloos inricht.

Waarom de erfgrens bepalen?

De erfgrens bepalen is van groot belang als je een kantoortuin gaat inrichten, zodat je hierbij niet op problemen stuit. Misschien wil je specifieke elementen in de tuin plaatsen, zoals een groot reclamebord, een fontein of andere attributen. De erfgrens bepalen voorkomt hierbij problemen met andere panden, doordat je jouw attributen niet per ongeluk op hun erf plaatst. Veel gevallen waarbij mensen de erfgrens willen weten is als ze een huis willen kopen of verkopen en er onduidelijkheid is over de grenzen. Mocht je bij de tuininrichting bomen willen planten aan de rand van de kantoortuin, dan moet je de exacte erfgrens weten. Ook een boom mag namelijk niet buiten de erfgrens geplaatst worden.

Kadasterkaart

Om de precieze grenzen van jouw perceel te weten, kun je bij Kadasterkaart een kaart product aanvragen. Zo zie je de precieze grootte van het perceel en de perceelgrenzen. Dit is tevens handig voor potentiële kopers van jouw bedrijfspand in de toekomst. Eventuele twijfels worden hiermee weggenomen, doordat ze precies weten waar ze aan toe zijn. Ook kun je een conflict met andere panden oplossen of voorkomen door de erfgrenzen duidelijk in beeld te hebben.

Een andere optie

Ook een optie is het uitvoeren van een grensreconstructie. Een landmeter plaatst piketpaaltjes waardoor de grens van het perceel duidelijk wordt. Dit doet de landmeter op basis van de oorspronkelijke grens die bij het Kadaster bekend is. De bestaande grenzen worden vervolgens opnieuw uitgezet. Dit met het gebruik van een professionele landmeter die beschikt over gecertificeerde apparatuur. Dit maakt dat een grensreconstructie nauwkeurig uitgevoerd kan worden. Dit is altijd een onafhankelijk onderzoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van rechtsgeldige informatie

Klik hier voor meer informatie

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie