Trump als president betekent U.S.Exit

Trump als president betekent U.S.Exit

Redactie Baaz
Als Donald Trump president wordt krijgt de Amerikaanse economie volgens prognoses een zware klap. Veel Amerikaanse aandelen zullen met minimaal acht procent dalen. Hoe zit dat met Hillary Clinton?

Aandelen 

Bankiers hebben gemerkt dat de waarde van de Amerikaanse aandelen vlak na de debatten tussen de twee presidentskandidaten nogal schommelde. Dit is normaal, maar de aandelen doen het niet goed als Trump wint. Trump is namelijk een onvoorspelbare factor, en dat is precies waar Wall Street geen behoefte aan heeft.

U.S.Exit als Trump wint

De overwinning van Trump zou een ‘America’s Brexit’, of U.S.Exit, kunnen betekenen. Prognosebedrijf Macroeconomic Advisors voorspelt een waardedaling van ruim acht procent voor de Amerikaanse aandelen. Een ander essay van het Brookings Institute voorspelt zelfs een daling tussen de tien en vijftien procent. Volgens CNN Money zullen investeerders massaal hun aandelen intrekken als Trump als winnaar uit de stembus komt.

Clinton 

Maar hoe zit het met de aandelen als Hillary Clinton president wordt? Wall Street heeft zijn geld in ieder geval al gezet op een Clinton-overwinning. Maar het kan voorkomen dat de markt ook een kleine duik neemt als Clinton aan het roer komt te staan. Bankiers hebben gemerkt dat de waarde van de aandelen vrijwel gelijk bleef op het moment dat Clinton een debat won. En, let’s be honest, ze won ze alle drie.

Het is dus in ieder geval beter voor de Amerikaanse economie als Clinton het presidentschap wint. Maar ook dan kan het voorkomen dat aandeelhouders zich terugtrekken. Die kans is alleen groter wanneer Trump wint.

Omslagfoto: AP / The Atlantic

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie