Trend Micro introduceert complete beveiliging voor mobiele apparaten

Redactie Baaz
Trend Micro Mobile Security 5.0 beschermt data op mobiele toestellen met versleuteling, authenticatie, firewall, inbraakbeveiliging en malwarebescherming.

Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, introduceert Trend Micro Mobile Security (TMMS) 5.0, de nieuwste versie van zijn beveiligingssoftware en -service voor mobiele apparatuur. De oplossing is vanaf december 2007 verkrijgbaar. TMMS 5.0 is uitgerust met versleuteling en authenticatie, en moet zo de beveiligingsrisico's voor mobiele apparaten, zoals beveiligingslekken en dataverlies, minimaliseren. Dit terwijl beheerders alle mobiele toestellen vanaf n console kunnen beheren.

Mobiele toestellen hebben zich ontwikkeld tot kleine, krachtige computers met een grote opslagcapaciteit en netwerkverkeer met een hoge bandbreedte. Mobiele werknemers die deze toestellen gebruiken, vormen een risico doordat ze kostbare of vertrouwelijke informatie kwijt kunnen raken. Mobiele applicaties als push-mail, CRM en automatisering voor de buitendienst zorgen voor hogere productiviteit en meer gemak, maar vergroten de kwetsbaarheid van data. Organisaties moeten ervoor zorgen dat niet alleen de mobiele toestellen beveiligd zijn, maar ook de data die erin zit.

TMMS 5.0 beschikt over nieuwe mogelijkheden voor dataencryptie en authenticatie. Bedrijven zijn er zo zeker van dat data versleuteld en alleen met een wachtwoord te lezen is, aldus Trend Micro. Dit zorgt ervoor dat data toch optimaal beveiligd is als een toestel kwijtraakt of wordt gestolen. Beheerders kunnen informatie die niet voldoet aan de protocollen, verwijderen. De antimalwareopties blokkeren virussen, wormen, trojans en spam-sms'jes. De gentegreerde firewall en het gentegreerde Intrusion Detection System (IDS) beschermen tegen hackers, inbraakpogingen en denial-of-service-aanvallen. Zo beschermt TMMS 5.0 tegen alle potentile bedreigingen voor mobiele toestellen.

TMMS 5.0 ondersteunt uiteenlopende platformen, waaronder Windows Mobile 5.0 voor smartphones, Windows Mobile 5.0 voor de PocketPC, Windows Mobile 6.0 (Standard Edition), Windows Mobile 6.0 (Classic en Professional) en Symbian S60/3 Edition voor de Nokia E-series.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie