Trajectcontrole: zo weet je het begin en einde

Jordi Smit
Je hebt een drukke werkdag achter de rug. Haastig kom je uit je werk en ga je richting huis. Gas erop. Alleen het stukje trajectcontrole rij je de maximum snelheid, vervolgens weer harder. Twee maanden later krijg je alsnog een bekeuring thuisgestuurd, omdat je de trajectcontrole te laat door had. Grote vraag: waar eindigt de trajectcontrole?

Trajectcontrole opmerken

Een trajectcontrole kan je over het algemeen opmerken door de camera's die achter de matrixborden hangen. Alhoewel, deze zijn soms lastig te spotten. Reden? Het hangt achter een bord. Topgear merkte echter een ander, overduidelijk onderdeel op van een trajectcontrole: de strepen op de weg.

LEES OOK: Zelfrijdende auto’s: risicovol of uitvinding van de eeuw?

Werkwijze trajectcontrole

Ooit opgevallen? Wanneer je een trajectcontrole 'binnenrijdt', staan er twee horizontale strepen op de weg. Dit is exact het moment dat de trajectcontrole ingaat. Aan het einde van de controle zijn deze strepen opnieuw, wat betekent dat je er weer uit bent. Dit is overigens ook het geval bij elke af- of oprit.

Maximum snelheid

Het is uiteraard veel beter om altijd de maximum snelheid aan te houden tijdens de rit. Maar toch, dit nieuwtje valt onder de categorie 'leuk om te weten en te vertellen tijdens verjaardagen'.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi