Traditionele banken krijgen nieuwe directe concurrentie

Traditionele banken krijgen nieuwe directe concurrentie

Redactie Baaz

Flow, bekend van de app voor geldautomatisering voor particulieren en freelancers, richt zich vanaf vandaag volledig op FlowOS, haar nieuwe embedded finance-oplossing voor softwareplatformen. Het platform stelt niet-banken, zoals boekhoudsoftware en vermogensbeheerders, in staat om bankdiensten aan te bieden en naadloos in hun eigen platforms te integreren. Hierdoor ontstaat er directe concurrentie voor traditionele banken.

Flow integreert met haar oplossing bankdiensten, zoals bankrekeningen, betaalpassen en leningen, in het platform waar de eindgebruikers bezig zijn met hun geldzaken, zoals boekhouding en vermogensbeheer. Door bijvoorbeeld bankieren en boekhouding samen te brengen, hoeven gebruikers niet meer te switchen tussen hun boekhoudplatform en de online bankieromgeving. Bovendien wordt geldautomatisering op die manier mogelijk, zoals het automatisch apart zetten van de BTW of het aanmaken van potjes voor specifieke bestedingen. Het softwareplatform overbrugt de kloof tussen traditionele banken en de behoeften van de gebruiker voor een naadloze financiële ervaring.

Tekortkoming bankdiensten inspiratie voor ontwikkeling FlowOS 

“FlowOS is ontstaan uit onze ervaring met de Flow consumentenapp, waarbij we stuitten op de beperkingen van PSD2-koppelingen”, legt Daan van Klinken, CEO van Flow, uit." We zien dat klanten een grote behoefte hebben aan soepel geldmanagement, banken bieden hierin zelf geen oplossing omdat ze de eigen bedrijfsstrategieën boven de daadwerkelijke behoeften en verwachtingen van de eindgebruiker plaatsen. Hierdoor raakt innovatie die echt waarde toevoegt voor de klant op de achtergrond. Daarnaast zijn de koppelingen die banken onder PSD2 moeten bieden te beperkt, een keuze van de banken zelf om hun eigen producten te beschermen, terwijl PSD2 bedoeld is om innovatie en concurrentie te bevorderen. Ons antwoord hierop is het creëren van een platform dat de beperkingen van PSD2 overstijgt, en directe integratie met banksystemen mogelijk maakt.

Hierdoor kunnen we bankdiensten naadloos integreren op de plek waar ze nodig zijn. De ultieme klantbeleving, voor de eindgebruiker, staat daarbij voorop; daarom zetten we ons ook na de integratie van FlowOS in voor een succesvolle toekomst. We bieden strategische ondersteuning op het gebied van go-to-market, marketing en sales.”

Samenwerking met Adyen

Om de nieuwe richting te ondersteunen is Flow een partnership met financieel technologieplatform Adyen aangegaan. Deze samenwerking zorgt voor de juiste infrastructuur en de banklicentie om het bancaire gedeelte van de software mogelijk te maken. “Samen bouwen we unieke productmogelijkheden op basis van hun banklicentie en infrastructuur," aldus van Klinken. 

“Flow brengt klantwensen direct tot leven met innovatieve financiële producten, gebaseerd op onze technologie. Deze partnership zet de toon voor een toekomst waarin financiële dienstverlening en gebruiksgemak hand in hand gaan." aldus Thom Ruiter, VP Product van Adyen.

Over Flow

Flow, oorspronkelijk gestart als een vooruitstrevende geldautomatiseringsapp voor consumenten (Flow Your Money) met eigen PSD2 vergunningen, heeft zich ontwikkeld tot een innovatief fintechbedrijf dat zich richt op het transformeren van bedrijven in financiële dienstverleners. Door de expertise in productontwikkeling en focus op het creëren van intuïtieve, gebruiksvriendelijke financiële technologieën, stelt Flow bedrijven in staat om bankdiensten aan te bieden. Dit doet Flow via het Embedded Finance-platform: FlowOS. Flow levert niet alleen technologische oplossingen; het biedt een naadloze ervaring die bedrijven helpt hun klanten werkelijk voor zich te winnen.

Flow heeft investeerders als Eleven Ventures, met deelname van Teya en angel-investeerders, waaronder mede-oprichter van Silverflow Robert Kraal (voormalig COO Adyen), Hristo Borisov (oprichter en CEO van Payhawk), Marnix van der Ploeg (Booking.com), en de eigenaar van Travel Health Group Arnoud Aalbersberg aan boord. Gezamenlijk is er bijna 5 miljoen euro in het fintechbedrijf geïnvesteerd. 

Ga voor meer informatie naar: https://withflow.com.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie