Toyota opnieuw groenste bedrijf ter wereld

Toyota opnieuw groenste bedrijf ter wereld

Redactie Baaz

Toyota is voor het derde jaar op rij het groenste bedrijf ter wereld. Dit komt uit het onderzoek 'Best Global Green Brands' van Interbrand.

Prius

Hoewel concurrenten Honda, Ford en Nissan, langzamerhand in de buurt komen, blijft Toyota aan kop dankzij het hybridemodel Prius. Sinds de lancering van de Prius, heeft het Japanse automerk inmiddels meer dan 5 miljoen hybride auto's verkocht. Ook staan er meer dan twintig nieuwe hybridemodellen op stapel, met als uiteindelijk doel de lancering van een compleet hydrogene auto in 2015.

 

Duurzaam ondernemen

Ook duurzaam ontwikkelen, produceren, verkopen en recyclen staat voor Toyota hoog in hun vaandel. Zo wordt bij het produceren van de Prius-modellen onder andere gebruik gemaakt van de elektriciteit die wordt opgewekt door 50.000 m2 aan zonnepanelen.

Best Global Green Brands

Interbrand interviewden voor 'Best Global Green Brands' meer dan 10.000 consumenten over de duurzaamheid van bedrijven. Daarnaast deden zij zelf onderzoek naar de ondernemingen. Hieruit kwam een Top 50 van de meest duurzame bedrijven.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie