Toyota Corolla meestverkochte auto

Jordi Smit
Toyota Corolla, het is de meestverkochte auto ter wereld. De beste Corolla ooit gemaakt, zoals de autofabrikant de auto zelf omschrijft, staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk.

Toyota Corolla opvallende verschijning

De Toyota Corolla is leverbaar als compacte en dynamische Hatchback, veelzijdige Touring Sports en de terugkeer van de elegante Sadan. De nieuwe Corolla valt op vanuit verschillende oogpunten. De lage, elegant gesneden motorkap geeft de wagen een sportief profiel; de voor- en achterzijde zorgen voor een krachtige, brede uitstraling.

LEES OOK: Range Rover Velar ondergaat waanzinnige upgrade

Details Toyota Corolla

De Toyota Corolla bezit een 2.0 liter hybridemotor met 180 pk/135 kW en standaard automaat. De Corolla staat op het nieuwe TNG- platform wat zich onderscheidt met een laag zwaartepunt en uitzonderlijke rijeigenschappen. De auto is in Nederland te koop vanaf € 23.995,- of via Private Lease vanaf € 349,- per maand.

Meest verkochte auto's

Om in de top-15 van meest verkochte auto’s ter wereld te komen, dien je als model (in ieder geval dit jaar) minimaal 500.000 keer verkocht te zijn. Op plek 15 staat de Honda Accord met 513.653 verkochte exemplaren. De Toyota Hilux (560.872), Hyundai Tucson (574.054), Ram Pickup (624.846) en Hyundai Elantra (650.803) staan vlakbij de top-10, maar kwamen net tekort voor een topnotering.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi