Top 20 sites van 2007

Redactie Baaz
Voor het achtste achtereenvolgende jaar heeft online onderzoeksbureau Multiscope een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites.

Net als vorig jaar vormen Google.nl, Startpagina.nl en Marktplaats.nl de top 3 van best bezochte websites. Opvallende stijgers zijn Zylomgames.com (+29), Neck.nl (+20), Kpn.com (+13) en 9292ov.nl (+12).

Verliezers zijn er ook: ondermeer Ebay.nl (39), Speurders.nl (33), Routenet.nl (31), Wehkamp.nl (29) en NS.nl (26) zijn uit de top 20 gevallen.

Trends
De opkomst van 'social media' websites is de belangrijkste trend van 2007, aldus Multiscope. Naast Nl.wikipedia.org, Hyves.nl en Web-log.nl maken inmiddels ook miljoenen Nederlanders maandelijks gebruik van de internationale (of lokale) websites van Youtube.com, Video.google.com, Digg.com, Flickr.com of Linkedin.com.

Daarnaast wordt dit jaar duidelijk dat internetgebruikers steeds vaker kiezen voor de marktleider in een specifiek segment. Deze marktleiders weten daardoor een gat te slaan met de nummers 2 en 3 binnen een segment. Zo is Google.nl nagenoeg alleenheerser in het zoeksegment, loopt Marktplaats.nl binnen de handelsplaatsen uit op Speurders.nl en Ebay.nl en vergroot Nu.nl haar voorsprong binnen de nieuwssites ten opzichte van Telegraaf.nl. Ook de groei van 9292ov.nl, Kpn.com, Planet.nl, Postbank.nl en Zylomgames.com kan vanuit deze trend worden verklaard.

Een segment waarin de concurrentiestrijd nog wel volop woedt is e-commerce. In dit segment dalen Nl.bol.com en Wehkamp.nl, maar weten Neck.nl en Otto.nl juist te groeien.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie