TomTom GO 715 plaatst leasebak op webkaart

Redactie Baaz
Het wordt al toegepast in de transportbranche, maar TomTom zet het nu breder in de markt: 'tracking' van bedrijfsauto's. De nieuwe GO 715 kan via mobiel internet continu zijn positie doorgeven.

TomTom kondigde vandaag op de CeBIT een GO-navigatiesysteem aan waar een simkaart en gprs-modem ingepast is, de GO 715. Op de huidige GO-modellen kan ook mobiel internet worden gebruikt, maar dan via een mobiele telefoon. Dat werkt niet erg handig en kost 'gedoe'.

TomTom richt zich met de GO 715 op de zakelijke markt, zo maakt het vandaag bekend. Beheerders van een wagenpark kunnen met het nieuwe systeem gemakkelijker informatie versturen naar de auto's die op de weg zijn. En zoals gezegd de positie van de wagens live volgen.

TomTom hoopt op expansie in de zakelijke markt. Op de consumentenmarkt boert het goed, maar de concurrentie neemt daar steeds meer toe. Dat zet de marges onder druk. Op de zakelijke markt valt nog genoeg te verdienen. Voor bedrijven betekent een efficinte route langs de klanten direct geld besparen. En dat mag wel wat kosten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie