TomTom en Eco-Movement leveren betere real-time EV-oplaadinformatie voor automobilisten

TomTom en Eco-Movement leveren betere real-time EV-oplaadinformatie voor automobilisten

Redactie Baaz
TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie, werkt samen met Eco-Movement, een platform voor gegevens over oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV) in Europa. TomTom’s EV suite en TomTom's Maps API's zijn nu uitgebreid met Eco-Movement's hoogwaardige real-time oplaadinformatie, waardoor automobilisten en EV-wagenparkbeheerders sneller dan ooit nauwkeurige EV point of interest (POI)-informatie krijgen.

Bestuurders van voertuigen die zijn uitgerust met TomTom's service voor EV-oplaadpunten kunnen profiteren van veel voordelen, zoals gedetailleerde gebruiksvriendelijke adresgegevens, handige informatie over openingstijden en bereikbaarheid, oplaadsnelheid, geaccepteerde laadpassen en abonnementen, en real-time beschikbaarheid van oplaadpunten.

Verbeterde rijervaring

"Onze deal met Eco-Movement biedt bestuurders van elektrische voertuigen die worden aangedreven door TomTom’s EV suite, een prettige navigatie-ervaring. Van geoptimaliseerde routes tot het tonen van geschikte, beschikbare, werkende oplaadpunten die aansluiten op de behoeften van de automobilist, TomTom is altijd bezig de rijervaring te vereenvoudigen en te verbeteren", aldus Antoine Saucier, Managing Director, TomTom Automotive. "Met ons groeiende aantal gebruiksvriendelijke EV-navigatieoplossingen, onze wereldwijde dekking van oplaadpunten en onze ultrasnelle real-time beschikbaarheidsgegevens stimuleert TomTom e-mobiliteit op weg naar een emissievrije toekomst."

TomTom's EV POI's verbeteren de EV-rijervaring verder met behulp van TomTom's locatietechnologie. De nieuwste TomTom EV Routing en Range-technologie maakt gebruik van een breed scala aan factoren om de beste routes te plannen, de actieradius nauwkeurig te voorspellen en een betrouwbare geschatte aankomsttijd te berekenen. Deze factoren omvatten het huidige en maximale batterijniveau, de rijsnelheid, het wegtype en de hellingsgraad, evenals verkeersinformatie en informatie over oplaadpunten.

Uitgebreide EV point of interest-informatie    

De verbeterde EV POI's zullen ook ten goede komen aan TomTom's Maps API-klanten met EV-wagenparken. De overeenkomst met Eco-Movement zal het aantal EV POI's waar gebruikers naar kunnen zoeken vergroten. TomTom's Extended Routing API, die ook Long Distance EV Routing omvat, houdt rekening met het verwachte verkeer en het type voertuig om in te schatten hoeveel energie nodig is om te reizen en geeft de snelste route, waarbij wordt aangegeven waar, wanneer en hoe je onderweg kan opladen.

"We zijn enthousiast om samen te werken met TomTom om zo nog meer automobilisten toegang te geven tot onze waardevolle informatie over laadstations", aldus Roderick van den Berg, CEO van Eco-Movement. "Bij Eco-Movement zien we een wereld voor ons waarin elektrische auto's de norm zijn en opladen soepel en efficiënt verloopt. Het is onze missie om de beste en meest relevante laadpuntinformatie te bieden voor EV-rijders en het EV-ecosysteem."

Automobilisten kunnen beschikbare EV-oplaadpunten ook vinden op de TomTom GO Navigatie-app (te downloaden via Google Play, App Store en Huawei AppGallery), en op TomTom's nieuwste en krachtigste navigatiesysteem: de TomTom GO Discover.

Google Play is een trademark van Google LLC. App Store is een trademark van Apple Inc.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie