Tips voor een goed sollicitatiegesprek
Tips voor een goed sollicitatiegesprek

Tips voor een goed sollicitatiegesprek

Redactie Baaz
Je bent waarschijnlijk wel eens op een sollicitatiegesprek geweest, maar nu je ondernemer bent, bestaat de kans dat je zelf een sollicitatiegesprek gaat voeren met misschien wel je toekomstige werknemer. Hoe krijg je een sollicitant op zijn of haar gemak? En hoe krijgt de sollicitant een goede indruk?

Als je een sollicitant op zijn of haar gemak stelt, zul je zien dat het praten veel makkelijker gaat en dat de sollicitant zichzelf kan zijn, maar hoe zorg je daarvoor?

1. Vertel eerst iets over jezelf

Doordat je begint met iets over jezelf te vertellen en iets over het bedrijf, kan de sollicitant wennen aan de omgeving en voelt zich daardoor meer op z'n gemak. Vervolgens vraag je of hij of zij ook iets over zichzelf vertelt. Dit zal dan een stuk gemakkelijker gaan, omdat het al iets vertrouwder is.

2. Niet te serieus

Natuurlijk moet je niet je voeten op tafel gooien, maar als jij denkt dat de sollicitant een kans maakt, mag je tussendoor best wel eens een glimlach laten zien. Het moet ook weer geen feelgood gesprek worden, het blijft wel een sollicitatiegesprek.

3. Beoordeel iemand niet te snel op uiterlijk

Het is wel bewezen dat er sneller gekozen wordt voor iemand die er goed uitziet. Het kan zorgen voor meer klandizie en het ziet er gewoon goed uit. Toch is het belangrijker om te kijken naar de kwaliteiten van de mogelijke werknemer en oordeel dus niet te snel op uiterlijk. De kans is groot dat degene die er misschien iets minder goed uitziet wel betere resultaten laat zien en meer kennis heeft.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie