Tikkie lanceert ‘Tikkie Zakelijk’: aparte app voor zakelijke gebruikers

Tikkie lanceert ‘Tikkie Zakelijk’: aparte app voor zakelijke gebruikers

Redactie Baaz
Komst nieuwe app volgt op succes zakelijke functionaliteit die al ruim 25.000 bedrijven dient

Met ‘Tikkie Zakelijk’ beschikken bedrijven voortaan over een aparte app waarmee zij zakelijke Tikkies kunnen aanmaken, versturen en hun klanten snel kunnen laten betalen. De nieuwe app biedt ondernemers real time inzicht in de status van al hun betalingen. De komst van ‘Tikkie Zakelijk’ is het gevolg van de snelle groei van het aantal zakelijke gebruikers van Tikkie, dat nu al ruim 25.000 bedrijven telt.

Dankzij de nieuwe app van Tikkie Zakelijk wordt het voor ondernemers nog eenvoudiger om snel en gemakkelijk Tikkies te versturen. Bedrijven kunnen hun betaalverzoeken via Whatsapp, sms, e-mail of een QR-code razendsnel met klanten delen. Terwijl een Tikkie onder consumenten gemiddeld een hoogte van zo’n 30 euro heeft, loopt dit voor een zakelijke Tikkie gemiddeld op tot 80 euro. De limiet voor ondernemers ligt op 50.000 euro. Er zijn zelfs autobedrijven die een auto via een Tikkie verkopen!

Vrijwel alle zakelijke Tikkies in één dag betaald

De nieuwe app is geschikt voor een breed scala aan bedrijven, met name in de vorm van eenmanszaken en mkb-bedrijven. De groep zakelijke klanten is heel divers, met onder meer glazenwassers, monteurs, kaasboeren, kinderopvangcentra en administratiekantoren. Maar ook bedrijven als Dekamarkt, DHL en BUX. “Het grote voordeel van Tikkie Zakelijk in vergelijking met andere betaalmethoden - zoals het versturen van facturen - is dat er zeer snel wordt betaald”, vertelt Moreno Kensmil, hoofd Marketing van Tikkie. “Maar liefst 80 procent van de zakelijke Tikkies wordt al binnen 24 uur betaald. Dit komt vooral door het betaalgemak: klanten hoeven geen factuurgegevens over te nemen en kunnen direct via een link betalen. Bovendien zijn veel gebruikers gewend aan de betaalsnelheid van Tikkie, dankzij het gebruik van de app in het privé leven.”

In de praktijk

Een ondernemer die Tikkie zakelijk inzet is Sam Hilhorst, eigenaar van Hilhorst glasbewassing. Hilhorst: “Ik gebruik Tikkie nu ruim een jaar. Door het gebruik van Tikkie worden mijn facturen veel sneller betaald. Ook zit ik niet meer met een stapel cash geld. Van klanten hoor ik dat Tikkie een stukje gemak biedt, ze hoeven immers geen gegevens meer over te typen. Voor mijn personeel is het ook handig, zo hebben zij overzicht wie er wel en niet betaald hebben en iedereen kan er gebruik van maken. Kortom: ik ben er heel blij mee en een tevreden gebruiker!”

Zakelijke markt in opmars

Sinds de lancering van Tikkie heeft de zakelijke functionaliteit een grote groei gekend. Met de nieuwe app van Tikkie Zakelijk bouwt Tikkie voort op dit succes. “We verwachten dat we met onze nieuwe app Tikkie Zakelijk betalingen nóg makkelijker kunnen maken. We hebben sinds de lancering van de gelijknamige functionaliteit tienduizenden zakelijke gebruikers bereikt”, vertelt Moreno Kensmil, hoofd Marketing van Tikkie. “We zijn er trots op dat veel Nederlandse bedrijven de weg naar Tikkie hebben gevonden en de lancering van deze app is een mooi bewijs van de verdere groei en ontwikkeling van Tikkie.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie