Tijdelijke LEGO-tentoonstelling The Art of the Brick verlengd t/m 29 augustus 2021

Redactie Baaz
The Art of the Brick, de grootste tentoonstelling van LEGO®-kunst ter wereld, opende op 10 december 2020 tijdelijk in een voormalig warenhuis van Hudson’s Bay in de Amsterdamse Kalverpassage. Al na 4 dagen moest de expositie de deuren sluiten door de plotselinge Corona-lockdown. De organisator is opgelucht aan te kondigen dat de tentoonstelling wordt verlengd t/m 29 augustus 2021. Volgens het openingsplan van het kabinet kan The Art of the Brick vanaf 26 mei aanstaande weer bezoekers verwelkomen.

Initiatiefnemer Daniëlle van den Beemd is hoopvol:

"Als culturele ondernemers was het vooruitzicht ondragelijk om werkeloos te moeten afwachten totdat Corona voorbij zou zijn. We wisten dat de The Art of the Brick in Europa door de crisis in opslag stond. Kroonenberg Groep, de eigenaar van het voormalige warenhuis in de Amsterdamse Kalverpassage was direct enthousiast om de tentoonstelling onderdak te bieden. Ook vrijwel alle andere betrokken partijen hebben geholpen om de sprong te wagen. We zien in deze complexe tijd meer solidariteit en een groter draagvlak voor samenwerkingen. Ik blijf hoopvol en kan niet wachten totdat we onze deuren weer kunnen openen voor alle LEGO- en kunstliefhebbers van Nederland om van The Art of the Brick te komen genieten tot aan het einde van de zomervakantie.”

Bezoekersinformatie

The Art of the Brick is te zien in de Kalverpassage, Kalverstraat 212-220, 1012 PD Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 14,90 via www.artofthebrick.nl. Er is een speciaal familieticket beschikbaar. De expositie is t/m 29 augustus 2021 in Nederland.
 
The Art of the Brick is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, laatste toegang is om 16:30 uur. Op maandagen is de expositie gesloten, behalve tijdens de zomervakantie. Zie de website voor de meest actuele openingstijden.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie