Tijd om los te laten: 4 tekenen

Tijd om los te laten: 4 tekenen

Redactie Baaz
Je kent het wel. Je hebt een geweldig idee of doel voor ogen, maar op de één of andere manier wil het maar niet van de grond komen. Hoewel er vaak wordt gezegd dat de aanhouder wint, is het soms toch beter om er vanaf te zien.

Deze 4 tekenen vertellen je dat het tijd is om los te laten

Het kan soms voorkomen dat een idee of doel simpelweg niet haalbaar is. Het is dan soms verstandig om het roer om te gooien en je te focussen op iets anders. Aan deze vier punten kun je herkennen wanneer het de hoogste tijd is om iets los te laten.Je hebt alles geprobeerd om het te laten slagen

Het is begrijpelijk dat jij gelooft in je idee en dat je er daarom alles aan zal doen om het tot een succes te brengen. Je past verschillende strategieën toe en probeert het op andere manieren, maar toch krijg je niet het gewenste resultaat. Dat is een indicatie dat het waarschijnlijk beter is om ermee te stoppen. En dat is helemaal niet erg want niet alles kan lukken. Maak er het beste van en zie het als een leermoment.

Je probeert het negatieve te rechtvaardigen

Een positieve instelling is een goede instelling, maar je moet er niet in doorslaan. Als het fout gaat probeer je er een positieve draai aan te geven, maar soms moet je ook kunnen accepteren dat het niet beter zal worden, ondanks je geweldige positieve instelling. Leer om ook het negatieve te accepteren en het daarna ook los te laten.

Het houdt je vooruitgang tegen

Het runnen van een bedrijf of een onderneming gaat hand in hand met groei en vooruitgang. Als je constant tegen iets aan hikt wordt die vooruitgang geremd. En dat is doodzonde. Zet dat wat je tegenhoudt dus meteen opzij en focus je op een ander doel.

Je verliest tijd, energie en motivatie

Als je ontzettend lang met iets bezig bent wat maar niet wil slagen is dat erg vermoeiend. Als je op een punt belandt waar je merkt dat hetgeen waar je mee bezig bent je kostbare tijd niet waard is moet je er meteen mee stoppen. Het langdurig bezig zijn met een probleem kan ook enorm demotiverend werken. Merk je dat je ergens tegenop ziet? Trek dan de stekker eruit.

De conclusie van dit verhaal luidt: durf los te laten. Als het niet werkt, dan werkt het niet. En dat is helemaal niet erg.

Lees ook: Lijstje: wat succesvolle mensen níet doen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie