Kim Minten over het ZZP-schap

Tijd om de balans op te maken

ZZP
Kim Minten
We zijn inmiddels ruim over de helft van 2018. Tijd om de stand van zaken eens op te maken, zo schrijft gastexpert Kim Minten.

Wat heb je de afgelopen maanden meegemaakt? Waar ben je onwijs trots op? Wat behoeft nog wat verbetering? Wat zou je in de laatste maanden van 2018 nog willen realiseren? Bekijk bovenstaande vragen zowel vanuit de zakelijke als de privésfeer.

Mooi cadeau

Bij mij zijn er heel wat veranderingen geweest in het afgelopen half jaar. Zo ben ik begin februari moeder geworden van een prachtige zoon genaamd Jelle. Een onwijs mooi cadeau, maar over veranderingen gesproken…

Ik ben, zowel zakelijk als privé, enorm van de planning en structuur. Maar zo’n klein wondertje houdt daar natuurlijk geen rekening mee. Het was een enorme omschakeling, maar inmiddels heb ik daar samen met mijn vriend wel mijn weg in gevonden. Nu kunnen we alleen maar genieten!

Virtueel manager

Als ik kijk naar de zakelijke kant, dan zijn er het afgelopen jaar ook heel wat veranderingen geweest. Ruim 3 jaar werkte ik als virtueel assistent. Sinds 1 mei dit jaar werk ik als virtueel manager. Dit betekent dat ik in de uitvoering zelf niets meer doe en alles aan een team overlaat. Samen met de ondernemer houd ik mij bezig met de strategie, het aansturen van een team en ook met het financiële aspect van het bedrijf.

Wil je meer weten over wat een virtueel manager voor je kan betekenen? Download dan gratis mijn e-book

Website als visitekaartje

Door de verandering van mijn werkzaamheden vond ik het tijd voor een volledige rebrand. Er moest dus een nieuw logo komen, een nieuwe website, nieuwe banners voor mijn social media en meer. Uiteindelijk komt er heel wat bij kijken bij een rebrand. Ik wilde een nog professionelere uitstraling. Veel van mijn klanten benaderen mij via mijn website. Voor mij werkt mijn website dus écht als een visitekaartje. Los van de mond-tot-mondreclame, want die werkt nog altijd het beste.

Altijd winst maken

Voor het komende halfjaar staan er nog wat veranderingen op het programma. Eén daarvan is dat ik me heb voorgenomen actiever te zijn op Instagram. Mijn ideale klant bevindt zich daar en niet zo zeer op Facebook. Omdat ik totaal nog niet thuis ben in de wereld van Instagram, ga ik mij daar in verdiepen. Want als ik ergens aan begin, wil ik het wel goed doen. Daarnaast volg ik nu de opleiding tot Profit First Professional.

Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk systeem om je cashflow te managen, wat aansluit bij natuurlijk menselijk gedrag. Binnen de Profit First-methode is winst geen restje wat hopelijk aan het eind van de rit overblijft; winst neem je bij iedere betaling die je ontvangt! En ik kan je daarbij helpen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik stop met mijn werkzaamheden als virtueel manager. Integendeel. Profit First wordt een onderdeel van mijn pakket dat ik aanbied als virtueel manager. Het is super belangrijk om je financiën op orde te hebben voordat je gaat samenwerken met een team en je bedrijf flink laat groeien!

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 6 maanden? En als je vooruitkijkt… Hoe zien de komende 6 maanden er voor jou dan uit? Heeft jouw bedrijf ook heel wat veranderingen ondergaan of is het lekker steady?
 

afbeelding van Kim Minten
Door: Kim Minten

Kim Minten | Zelfstandig ondernemer zonder personeel

Sinds december 2014 is Kim Minten werkzaam als virtueel assistent. Ze is zelfstandig ondernemer zonder personeel. In Baaz vertelt ze over haar bevindingen als zzp’er. www.kimminten.nl

Bekijk alle artikelen van Kim