Tien tips om energie te besparen met uw pc

Redactie Baaz
Experts hebben uitgerekend dat een week werk op kantoor qua energieverbruik gelijk staat aan vijf keer de was doen. Hier valt best nog wel wat winst te halen, zowel voor het milieu als de portemonnee.
  1. Koop geen pc die krachtiger is dan wat u nodig hebt: een pc met een snellere processor en meer werkgeheugen gebruikt namelijk meer energie.
  2. Hoe groter het beeldscherm des te hoger de energierekening, dus ook hier geldt: koop geen groter scherm dan nodig is.
  3. Een LCD-beeldscherm verbruikt tot tweemaal zoveel energie als een beeldbuisscherm. Wie weet is er toch nog een plekje ergens voor die oude monitor?
  4. De stand-by modus is een energievreter, dus als een apparaat een uitschakelaar heeft, zet hem daarmee dan echt uit of trek de stekker eruit als u klaar bent met werken
  5. Een 230V verdeeldoos met aan-/uitschakelaar is handig om in één keer een hele serie apparaten volledig uit te zetten; pc's en notebooks moeten wel eerst worden afgesloten, alvorens de stroom uit te schakelen.
  6. Bij aanschaf van nieuwe randapparatuur verdient multifunctionele apparatuur de voorkeur: hoe minder stekkers des te minder stroomverbruik
  7. Gebruik de energiebeheerfuncties van uw pc en van Windows (zie hier)
  8. Werk liever met een bedrade netwerkverbinding dan draadloos; een draadloos accesspoint is immers ook een 24uurs-energieverbruiker
  9. Controleer in het BIOS van uw computer of de S3-modus is ingeschakeld (zie hier)
  10. Beeldschermbeveiligers maken gebruik van de processorkracht, dus ook al lijken ze een nobel doel na te streven, in de dagelijkse praktijk zijn het energievreters.

 

 

Deze master / slave stekkerdoos is bijzonder geschikt voor uw pc of laptop. Zodra er stroom loopt via het master-stopcontact worden ook de slave stopcontacten van stroom voorzien. Als u dus uw computer aanzet dan zullen alle andere apparaten, bijvoorbeeld het beeldscherm, de speakers, de printer, etc, van stroom worden voorzien.
EUR 19,95 | Shop4Home

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie