Theedrinken met startup FRANK about tea

Theedrinken met startup FRANK about tea

Redactie Baaz
De startup FRANK about tea bezorgt eerlijk geproduceerde thee direct vanaf de plantage bij jou aan de deur.

​FRANK about tea belooft thee die verser is dan die je in de supermarkt koopt. Zo duurt het ongeveer drie weken totdat de thee bij de klant is, terwijl dat bij de meeste reguliere thee een halfjaar tot een jaar in beslag neemt.

Eerlijke thee

Een ander voordeel van het overslaan van de handelsketens is dat de theeboer meer betaald krijgt. Het product is afkomstig van een Oost-Afrikaanse plantage en fabriek. De startup is bekend met de plaats waar de thee vandaan komt.

Het bedrijf kan de klant echter geen garantie geven dat de thee helemaal eerlijk is. Valerie Hirschäuser, mede-oprichter van FRANK about tea, laat weten: ‘Wanneer bijvoorbeeld de werkomstandigheden gedurende de theeproductie te wensen over laten, vermelden wij dit eerlijk.’ Door de transparantie moeten consumenten bewust worden van imperfecties in de handelsketen.

Online bezorgservice FRANK about tea​

Via de website van FRANK about tea is de thee verkrijgbaar. Kellerman legt uit: ‘Hiervoor hebben we een online bezorgservice: via onze website kunnen theeliefhebbers zich abonneren op thee, die wij maandelijks per post bij hen bezorgen.’

Kellerman en Hirschäuser hopen in de toekomst hun thee vanuit een eigen plantage te kunnen leveren. ‘Zo kunnen we onze eigen keten verduurzamen’, droomt Hirschäuser. ‘We willen niet alleen als bedrijf goed renderen, maar hebben de missie om meer mensen bewust te maken van het belang van eerlijke, kwalitatieve producten.’

Meer weten over  FRANK about tea? Bekijk in onderstaande video hoe het bedrijf ontstaan is.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie