Test: MDA Vario III / HTC TyTN II

Test: MDA Vario III / HTC TyTN II

Redactie Baaz

De TyTN II,staat ookbekend als de MDA Vario III of de Kaiser. Is het ook de keizer onder de pdas? De specificaties zijn imponerend.

Net als de originele TyTN ondersteunt het apparaat umts en hsdpa, WiFi en bluetooth 2.0. Downloaden via hsdpa kan nu nog sneller (tot 3,6 Mbit/s) als de operator dit ondersteunt. Bovendien is de cameraresolutie opgeschroefd van 2 naar 3 megapixel en is een gps-ontvanger ingebouwd. Het testmodel dat we in handen kregen is nog een betaversie. Dat blijkt tijdens het gebruik. Het bevat nog niet alle toepassingen, en onder meer de camerasoftware blijkt nog wat onvoorspelbaar.

Het scherm van de TyTN II is helder, maar de resolutie is relatief laag (240x320 pixels). Pluspuntje ten opzichte van de G900 is dat het toestel ook SDHC-geheugenkaarten ondersteunt. Dat houdt in dat u geheugenkaarten groter dan 2 GB in het apparaat kwijt kunt. Ook de gps-ontvanger is natuurlijk een pluspunt, handig voor toepassingen als TomTom of Google Maps.

 

Gebruiker Alexander van Meerten

“Hij is er nog steeds niet”, zegt Alexander van Meerten een beetje ongeduldig. Hij wacht met smart op zijn nieuwe T-Mobile MDA Vario III. Het betreft de opvolger van zijn eerste MDA Vario die door T-Mobile ruim twee jaar terug werd geïntroduceerd. Het apparaat beviel blijkbaar, want Van Meerten blijft het apparaat trouw. “E-mailen en bellen zijn de belangrijkste functies die ik gebruik. Webbrowsen gaat wat traag op deze telefoon,” legt hij uit. Zijn nieuwe telefoon, in combinatie met een sneller HSDPA-abonnement, moet dat oplossen. “Het is de bedoeling dat ik onderweg met een webbrowser kan inloggen, bijvoorbeeld om snel een probleem aan een website op te lossen,” legt hij uit. De keuze voor Windows Mobile vloeide voort uit zijn behoefte aan goede synchronisatiemogelijkheden. “Ik wilde synchroniseren met Outlook.”

Berlijn
De prijs voor het dataverkeer vindt hij redelijk: “Ik betaalde tot nu toe 9,50 euro per maand voor onbeperkt GPRS. Dat wordt nu 19,50 per maand voor onbeperkt HSDPA op 190 kbps.” De aanschaf van de nieuwe telefoon is niet ingegeven doordat de oude ‘op’ is. “Maar je weet gewoon dat het op een gegeven moment minder wordt, dat de batterij de geest kan geven.” Hij hoopt dat de nieuwste MDA Vario III wel iets praktischer in elkaar zit. “Op dit toestel zijn sommige toetsen onhandig geplaatst. Dat schijnt in het nieuwe model beter te zijn. Hopelijk is Windows Mobile 6 ook wat beter dan versie 5, die werkt niet altijd even logisch.” Mobiel werken blijft bij Van Meerten niet beperkt tot werktijd. Ook op vakantie gebruikt hij zijn smartphone ook om te mailen. “Ik was laatst naar Berlijn op vakantie. Dan zit je urenlang in de trein. Heb ik toch mooi mijn e-mail bij kunnen werken. De kosten vielen ook mee, e-mailverkeer verbruikt weinig data.”

Alexander van Meerten is technisch directeur van Icontact.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie