Tesla Model 3 best verkochte elektrische auto

Fenna Kiebert
Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2019 een recordaantal elektrische auto’s geleverd, wat grotendeels komt door de Tesla Model 3. Voor eigenaar Elon Musk is dit een meevaller, nadat het een tijdje niet zo goed ging met zijn bedrijf. 

In de periode van begin april tot eind juni dit jaar leverde Tesla in totaal 95.200 voertuigen af. Analisten zijn uitgegaan van een gemiddelde van 89.084 geleverde voertuigen, waardoor de werkelijke levering daar aanzienlijk boven zat. Daarnaast leverde het autobedrijf 77.500 Model 3’s af. Ook dit waren er meer dan de 73.144 leveringen waar analisten vanuit gingen. De Tesla Model 3 is het belangrijkste model voor Tesla. Een goede verkoop van dit model is dus zeer gunstig te noemen.

Best verkochte elektrische auto

De Tesla Model 3 was in Nederland de best verkochte elektrische auto in het eerste half jaar van 2019. Er zijn 6.063 exemplaren van de auto verkocht en daarmee is deze de op twee na bestverkochte auto in het algemeen op de Nederlandse markt. De elektrische wagen staat op een derde plek. De Volkswagen Polo en Ford Focus waren toch nog net wat populairder in het afgelopen haljaar.

LEES OOK: Fiscaal 'voordeel' elektrische auto's dure manier

Dat de Tesla Model 3 zo goed loopt, is een meevaller voor Elon Musk. In het begin van dit jaar kreeg Tesla namelijk nog te maken met tegenvallende leveringen en met een zwaar verlies van maar liefst 702 miljoen dollar (622 miljoen euro). Ook de beleggers kwamen de goedlopende verkoop van Model 3 uitstekend uit. Het aandeel Tesla is in het afgelopen jaar flink gedaald, maar is door de goede verkopen weer met zo’n 7 procent gestegen. 

Het grote verlies van het autobedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar zou veroorzaakt zijn door de logistieke problemen en het wegvallen van de stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten. 

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna