Tekort geschoold personeel remt groei

Redactie Baaz
Niet de wet- en regelgeving of bureaucratie is dit jaar de grootste frustratie van Nederlandse bedrijven, maar het gebrek aan geschoold personeel. Dit blijkt uit het onderzoek van Arenthals Grant Thornton.

Vier op de tien Nederlandse ondernemingen hebben volgens het onderzoek moeite met het vinden van voldoende geschoold personeel. In 2004 maakte zich nog maar 16% van het bedrijfsleven hier zorgen over.

Volgens Jacob Mook, directeur bij accountants- en advieskantoor Arenthals Grant Thornton, speelt het probleem in alle branches en is het vooral het gevolg van de fors aantrekkende economie. Het bedrijfsleven zal veel moeten inzetten op opleidingen en het kweken van interesse in hun vakgebied. Het aantrekken van buitenlandse geschoolde werknemers biedt door allerlei beperkende regels en opleidingsverschillen maar een beperkte oplossing.

Regelgeving en bureaucratisch gedoe is overigens nog steeds een enorme 'groeiremmer'. Drie van de tien bedrijven zegt hier het meeste last van te hebben. De derde hobbel - financieringskosten - is een stuk kleiner. En op de tien bedrijven klaagt hierover.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie