Techstars presenteert de Future of Finance

Techstars presenteert de Future of Finance

Redactie Baaz

Techstars presenteert de tien start-ups die deelnemen aan de ABN AMRO & Techstars Future of Finance Accelerator in Amsterdam. De financiële sector speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzamere wereld door assets en transacties te digitaliseren. De selectie van dit jaar heeft dan ook de potentie om de financiële sector te revolutioneren met stuk voor stuk duurzame fintech-oplossingen.

Om digitalisering en innovatie binnen de financiële sector nog meer kracht bij te zetten, is Techstars in 2020 een samenwerking aangegaan met ABN AMRO. Het doel van deze samenwerking is om beginnende ondernemers die een duurzame oplossing in ontwikkeling hebben te ondersteunen met de kennis en middelen binnen de bank en het gehele Techstars-netwerk: te starten met de Future of Finance Accelerator in Amsterdam. 

Amsterdam als financiële hub

Nederland is de bakermat van veel financiële innovaties. Innovaties die tot op de dag van vandaag de financiële wereld blijven beïnvloeden. Zo vindt bijvoorbeeld de eerste volwaardige aandelenmarkt zijn oorsprong in Amsterdam. De Nederlandse geschiedenis van financiële innovatie dient dit jaar als inspiratiebron voor de Future of Finance Accelerator. 

“Toen we in 2020 - midden in de pandemie - het programma openden voor aanmeldingen hadden we geen idee hoe de wereld er vandaag de dag zou uit zou zien”, zegt Kartik Varma, Managing Director bij Techstars. “We zijn overweldigd door de interesse in het Future of Finance-programma, ondanks de pandemie. Zo zijn er meer dan 21 wervingsevenementen gehouden over de hele wereld in slechts 28 dagen, wat uiteindelijk leidde tot honderden aanvragen uit meer dan vijftig landen. We zijn verheugd dit jaar een diverse groep bedrijven en oprichters uit verschillende delen van de wereld te mogen verwelkomen in Amsterdam. De klas bevat dit jaar ook vijf vrouwelijke oprichters en twee vrouwelijke CEO’s en er zijn meer dan twintig landen en vijf continenten vertegenwoordigd.”

The Future of Finance

Tijdens het drie maanden durende programma zullen de tien deelnemende start-ups verschillende mentoren, Global Network Partners, sponsoren en alumni uit het ABN AMRO- en wereldwijde Techstars-netwerk ontmoeten. Zij zullen hen adviseren over bedrijfsmodellen, go-to-market-strategieën, technologie, prijsstelling en fondsenwerving. Aan het einde van het programma zullen alle bedrijven hun oplossingen presenteren op een demodag. 

De volgende tien start-ups zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Future of Finance Accelerator-programma. De bedrijven zijn onderverdeeld in drie categorieën: duurzaamheid, digital assets en customer experience:

Duurzaamheid:

  • Cuantix: SaaS-platform dat het verzamelen en rapporteren van data over duurzaamheid en impact automatiseert
  • Geowox: Digitale waardering met één klik voor hypotheeknemers om groene hypotheekrentes te ontgrendelen.
  • Raise Green: Marktplaats voor klimaattechnologie voor lokale impactinvesteringen die kapitaal verbinden met de behoeften van de gemeenschap.
  • Valyuu: Marktplaats circulaire economie om de recirculatie van ongebruikte producten te vergemakkelijken, waardoor de hoeveelheid elektronisch afval wordt verminderd.

Digital Assets

  • Evercity: Smart protocol om groene en duurzame financiële instrumenten uit te geven, te beheren en te meten.
  • Recheck: Bouwt paspoorten voor energie-efficiënte en duurzame eigendommen die vastgoeddata omzetten in een nieuwe klasse van digitale activa.
  • Vinter: Data analytics-bedrijf en een gereguleerde aanbieder van crypto-indexen die financiële producten bouwt die worden verhandeld op beurzen.
  • XKey: API die veilige, cloud-native custody as a service biedt om financiële instellingen te helpen crypto-activa te beveiligen

Customer Experience

  • Facenote: Biometrische betalingen via gezichtsherkenning op een persoonlijke, veilige en compliant manier.
  • Upside Saving: API voor door de verkoper gefinancierde loyaliteitsbeloningen, die een naadloze cashback rechtstreeks op een spaarrekening opleveren

Voor meer informatie over de ABN AMRO & Techstars Future of Finance Accelerator, bezoek de website: www.techstars.com/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie