TCL verbetert gaming-entertainment

TCL verbetert gaming-entertainment

Redactie Baaz

TCL, een toonaangevend merk in consumentenelektronica en 's werelds op een na grootste TV-merk, innoveert voortdurend om gamers de ultieme ervaring te bieden. Zo bieden TCL-televisies verbluffende prestaties, van het elimineren van schaduwen en reflecties tot het leveren van rijke kleuren en snelle responstijden voor een meeslepende 4K game-sensatie.

Videogames zijn een essentieel onderdeel van moderne entertainment. De gamewereld bestaat uit een zeer gevarieerde groep mensen en iedere speler heeft eigen voorkeuren. TCL heeft daarom gamers gevraagd welke gamingfuncties ze het belangrijkst vinden, wat leidde tot de integratie van essentiële functies in de TV’s, zoals:

 

 • Lage invoervertraging: TCL-televisies, met name die met de functie "Gaming Mode" (game master of game master pro), hebben doorgaans een lage invoervertraging. Dit vermindert de vertraging tussen het indrukken van een knop op je controller en het zien van de overeenkomstige actie op het scherm. Dit kan de game-ervaring aanzienlijk verbeteren, vooral bij snelle games.
 • De beste verversingssnelheden: De meeste TCL-televisies hebben nu een native verversingssnelheid van 144Hz of zelfs 240Hz in Full HD. Dit zorgt voor vloeiendere bewegingen en meer responsiviteit. Dit is vooral gunstig voor genres als first-person shooters en racespellen.
 • 4K-resolutie: Veel TCL-televisies bieden een 4K-resolutie, wat zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden.
 • Ondersteuning voor HDR en Dolby Vision Gaming: TCL-televisies bieden ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR), zoals Dolby Vision of HDR10. HDR verbetert het contrast, de kleurnauwkeurigheid en de helderheid van games, waardoor ze levendiger en realistischer lijken. Dolby Vision transformeert de entertainmentervaring met ultravivid beeldkwaliteit door ongelooflijke helderheid, contrast en kleur, en details die entertainment tot leven brengen.
 • Game Mode en Auto Low Latency Mode (ALLM): TCL-televisies bevatten een speciale Game Mode en ALLM, die automatisch de tv overschakelt naar een modus met lage latentie wanneer een aangesloten gameconsole wordt gedetecteerd. Dit zorgt ervoor dat je de beste prestaties krijgt zonder handmatig instellingen aan te passen.

De beste game TV’s

Consumenten die graag gamen moeten vaak kiezen tussen een televisie en een monitor. TCL heeft zowel de voordelen van een groot scherm en meeslepende ervaring als gaming prestaties samengebracht met een breed scala aan televisies, waaronder QLED- en Mini-LED-modellen, die speciaal zijn ontworpen voor gamers en optimale ervaringen bieden. Dit zijn andere:

 

 • De TCL QLED 4K TV 55C745, bekroond als winnaar van de EISA 'GAMING TV 2023-2024' award, is de ultieme keuze voor gaming op de nieuwste generatie consoles en pc's. Het combineert spectaculaire kleuren van QLED, contrast van Full Array Lo cal Dimming en piekhelderheid met alle nieuwste gamingfuncties. Game Master 2.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR, FreeSync Premium Pro, TCL Game Bar, 240Hz Game Accelerator tillen de game-ervaring naar een hoger niveau. Dankzij deze functies kan de TCL 55C745 zich aanpassen aan elke gamesource. In combinatie met AMD FreeSync-technologie, die naadloos, artefactvrij gameplay belooft bij bijna elke framesnelheid, kunnen gebruikers de volgende doorbraak in pc- en console gaming verwachten.
 • De TCL 65C845 TV werd bekroond met de “BEST HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024” door EISA, vanwege zijn uitstekende audiovisuele kwaliteit en softwarefunctie, die zorgen voor uitstekende prestaties in elke denkbare gebruikerssituatie. Gebaseerd op de Mini LED- en QLED-achtergrondverlichtingstechnologie en ondersteund door AiPG 3.0-beeldkwaliteitsalgoritmen, levert de TCL C845 uitstekende prestaties op het gebied van beeldkwaliteit. En met helderheidsniveaus van 2000 nits bereikt het HDR-scherm van de C845 superieure contrasten.
 • De TCL 55C805 TV is ook een topkeuze voor gamers. Het combineert 5e generatie Full Array Mini LED, QLED, 4K HDR Premium 1300, en 144Hz Motion Clarity Pro voor krachtig nauwkeurig contrast, scherpe en kleurrijke HDR-beeldkwaliteit. Met Game Master Pro 2.0, 144Hz VRR, Game Bar, 240Hz Game Accelerator en de nieuwste ondersteunde HDR-formaten is deze TCL Mini LED TV het beste gezelschap om van games te genieten.
 • De TCL 65C955 TV heeft 2.000 lokale dimming zones en maximale helderheid en biedt de perfecte balans tussen een groot scherm en uitzonderlijke beeldkwaliteit met eersteklas Mini LED- en QLED-prestaties. Bovendien bieden zijn Onkyo 120W audiosysteem en Dolby Atmos een uitzonderlijke geluidservaring, ideaal voor gaming
 • De TCL QD-Mini LED X955 TV, met meer dan 5.000 volledige matrix lokale dimming zones en meer dan 5.000 nits piekhelderheid, biedt een niveau van detail en levendigheid dat de kijkervaring herdefinieert. Uitgerust met QLED-technologie produceert de TCL X955 meer dan een miljard kleuren en een uitgebreid 98% DCI-P3 kleurengamma. Het wordt aangedreven door de AiPQ Processor 3.0 - de nieuwste eigen AI-algoritmen van TCL om geoptimaliseerde helderheid, contrast, HDR-ondersteuning, kleuren en bewegingen in verschillende scènes te bieden. Naast zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit biedt de X955 krachtige cinematografische audioprestaties en een opvallend ontwerp.
  Ook interessant:

Lees hier: Dell presenteert zijn nieuwste Precision workstation met 96 cores

Lees hier: Atos levert fundamentele IT-diensten aan Special Olympics tot 2027

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie