TCL presenteert nieuwste innovaties tijdens de Flagship Product Launch
TCL kondigt nieuwe merkupdates, ongeëvenaarde QD-Mini LED-technologie en ondersteuning voor Dolby Atmos FlexConnect aan

TCL presenteert nieuwste innovaties tijdens de Flagship Product Launch

Redactie Baaz

TCL, een toonaangevend merk op het gebied van consumentenelektronica en 's werelds nummer twee TV-merk, hield vandaag een online productlancering. Tijdens de online persconferentie werden de financiële resultaten van de eerste helft van 2023 besproken en een reeks van nieuwe producten aangekondigd. Dit omvat baanbrekende gepatenteerde Mini LED-technologie, een volledig nieuwe line-up van XL TV's en 's werelds eerste meeslepende geluidservaring met Dolby Atmos® FlexConnect.

TLC heeft Een indrukwekkende start van 2023

TCL boekte in 2023 aanzienlijke resultaten dankzij de toewijding aan de ontwikkeling van baanbrekende technologieën en innovatieve producten. Het bedrijf leidt de TV-ranglijsten als wereldwijd nummer 1 merk voor 98-inch TV's en als topkeuze voor Google TV. De financiële cijfers zijn in de eerste helft van 2023 aanzienlijk gestegen, met QD-Mini LED TV-verkoop die met 114,5% steeg, QLED-assortiment met een groei van 69,9%, en de verkoop van XL Collection TV's met 67,8%.

Daarnaast wordt TCL zowel door klanten als industrie-experts geprezen, met prijzen als de CES Innovation Award, de MWC Global Mobile Award, de Red Dot Design Award en drie Expert Imaging and Sound Association (EISA) awards, waaronder de meest recente EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2023-2024. Naast erkenning van kwaliteit zet TCL zich ook in voor de verduurzaming van haar producten, met de lancering van een Carbon Neutrality Whitepaper en de toezegging om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

 

De vernieuwde thuisbioscoop ervaring

Met trots kondigde TCL vandaag ook de lancering aan van zijn nieuwe flagship TV: de 98-inch TCL QD-Mini LED 4K TV X955, met meer dan 5000 zones voor ‘full array local dimming’ en een piekhelderheid van 5000 nits. Hiermee wordt de lat voor uitstekende premium visuele prestaties naar een hoger niveau getild. Dit succes is te danken aan de doorbraken van TCL op het gebied van Mini LED-technologie, wat resulteert in een toename van 27,5% in helderheid, 33% in focushoeken en een toename van 210% in precisie voor lichtcontrole.

Als aanvulling op de baanbrekende X955 heeft TCL ook de nieuwste toevoeging aan de 98-inch XL Collection gepresenteerd: de QD-Mini LED TV C955, met meer dan 2000 zones voor lokale dimming en een piekhelderheid van 2000 nits; de QD-Mini LED TV C755 (C805 in Europa), evenals de 4K UHD TV P745.

 

Meeslepende audio-ervaring door Dolby Atmos FlexConnect

TCL biedt in 2024 een wereldprimeur van meeslepende audio-ervaring in de aankomende reeks TV's met Dolby Atmos FlexConnect. Dit is Dolby's nieuwste innovatie op het gebied van meeslepend geluid. Dolby Atmos FlexConnect is een nieuwe functie die het geluidssysteem van een TV naadloos combineert met draadloze luidsprekers om een uitgebreidere en meeslepende Dolby Atmos-geluidservaring te creëren, afgestemd op elke unieke luisteromgeving.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie