T-Systems en AT&T gaan nauw samenwerken rond Telepresence

T-Systems en AT&T gaan nauw samenwerken rond Telepresence

Redactie Baaz

Doordat T-Systems en AT&T een samenwerking aangaan, kan het zijn klanten nu toegang bieden tot één van 's werelds grootste Telepresence-netwerken.

Persbericht

Vianen, 11 februari, 2013 - T-Systems en AT&T gaan nauw samenwerken, waardoor één van de grootste Telepresence-netwerken ter wereld ontstaat. Vanaf nu kunnen klanten van T-Systems ook met klanten communiceren die gebruikmaken van de Telepresence Solution van AT&T. De communicatie verloopt via de live conference-dienst Cross Company Exchange Service.  

Deze nieuwe samenwerking bouwt voort op de samenwerking die T-Systems eerder is aangegaan met Tata Communications om tot onderlinge aansluiting van de Telepresence-netwerken te komen. T-Systems, dochteronderneming van Deutsche Telekom, biedt nu toegang tot één van 's werelds grootste Telepresence-netwerken en levert daarmee wereldwijde netwerkbeschikbaarheid aan videoklanten.

Voordelen life videoconference-dienst

De uitgebreide "Cross Company Exchange Service" verbindt Telepresence-netwerken van verschillende leveranciers en biedt dezelfde voordelen als de bestaande Telepresence-dienst van T-Systems: levensgrote foto's, high-quality audio en high-definition video. Het MPLS-netwerk zorgt daarnaast voor het real-time transport van beeld en geluid. Dit geeft deelnemers het gevoel alsof ze bij elkaar in de kamer zitten ook al zijn zij in werkelijkheid duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Net als in echte vergaderingen kunnen deelnemers communiceren met behulp van presentaties of documenten. Het dataverkeer tussen de deelnemers aan de videoconference is bovendien beveiligd.

Reserveren en beheren

T-Systems en AT&T ondersteunen het beheer van de Telepresence-videosessies met web-gebaseerde reserveringsportals. Dit zorgt voor een naadloze bedrijfsintegratie. De gebruiker kan een sessie reserveren en beheren via alle videoconference-systemen die in de verbonden netwerken beschikbaar zijn.

Milieubewust

Videoconferenties besparen niet alleen op reiskosten en tijd, maar dragen ook actief bij aan milieubehoud vanwege een lagere kooldioxide-uitstoot. Een treinreis van Amsterdam naar München genereert bijvoorbeeld maar liefst 124 kilogram aan CO2 per persoon, terwijl een vliegreis zelfs tot 471 kilogram aan CO2 per persoon genereert.

Over T-Systems

T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.  
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG

Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie