Syntens Trendtour Puur ontdekken

Syntens Trendtour Puur ontdekken

Redactie Baaz

De Syntens Trendtour van 8 tot en met 13 juni trekt de aandacht van trendwatcher en futuroloog Richard Lamb. Het thema van de reis - puur ontdekken - sluit aan op zijn visie: authentieke voedingsconcepten zijn d trend van vandaag en hebben de toekomst.

Volgens Lamb biedt de Syntens Trendtour kansen, niet alleen voor ondernemers in de voedingsindustrie. Ook IT kan sterk profiteren.

"Je komt met inhoudelijke kennis terug en het belangrijkste is dat je aan het netwerken bent met de andere ondernemers die meegaan", stelt Lamb. De trendtour van Syntens is noemt hij inspirerend. "Je bent heel intensief bij elkaar en tijdens zo’n reis worden al ontzettend veel onderlinge afspraken gemaakt. Iedereen is tijdens zo’n reis heel toegankelijk, dat is al een heel leuke ervaring. Bij deze trendtour is de bestemming ook nog onbekend. Dan weet je zeker dat je mensen gaat ontmoeten die voor het onbekende openstaan."

Twittergroep
Omdat Lamb graag op de hoogte blijft van de activiteiten rondom de trendtour, heeft hij zich aangemeld voor de twittergroep hiervan (www.twitter.com/trendtour) "De online- en de virtuele wereld vloeien steeds meer in elkaar over."

De voedingsmiddelenbranche gaat juist 'terug naar vroeger’ vindt de futuroloog. "Authenciteit en echtheid zijn herontdekt, als je naar food kijkt. Mensen willen weer enkelvoudig voedsel in plaats van samengesteld eten. Ze willen weten wat ze in hun mond stoppen. Ze willen weten waar de producten vandaan komen en wat erin zit.We hoeven niet nog méér te eten, er zijn al veel gezondheidsproblemen en overgewicht." 

Bereid om meer te betalen
Lamb is ervan overtuigd dat mensen bereid zijn om meer te gaan betalen voor gezondere voeding waarvan ze weten waar het vandaan komt. "Maar dan moet je die wel aanbieden met de recepten, want daar zit de truc: je moet het gemakkelijk aanbieden." Hij verwacht dat IT hier kansen in kan bieden, zeker nu internet op de mobiele telefoon toegankelijker is geworden.
 
Brancheoverstijgend
Door die vermenging van branches, denkt Lamb dat de trendtour ook veel te bieden heeft voor ondernemers buiten de agri- en foodsector, zoals de creatieve industrie. "Het is ook heel interessant voor ondernemers die daar zijdelings mee te maken, bijvoorbeeld in de IT- of verpakkingsbranche. Het is erg inspirerend om te zien wat er over de grens op die raakvlakken allemaal speelt."
 
Bron: Syntens
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie