SumUp en Adyen werken samen voor snellere betalingen in het wereldwijde mkb

SumUp en Adyen werken samen voor snellere betalingen in het wereldwijde mkb

Redactie Baaz

Adyen, het financiële technologieplatform van toonaangevende bedrijven, gaat samenwerken met SumUp, wereldleider in financiële technologie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Het doel van de samenwerking is om retailers wereldwijd de beste betaalervaring te bieden, waarbij ze nog sneller betaald krijgen.

Door de samenwerking met Adyen kan SumUp haar diensten uitbreiden met diverse betaaloplossingen. Hierdoor krijgen miljoenen retailers in Europa sneller toegang tot hun geld en meer grip op hun financiën.

Uitbetaald binnen enkele minuten

Dankzij de samenwerking met Adyen voorziet SumUp nog meer gebruikers van ‘same day payments’, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Bedrijven krijgen nu binnen enkele minuten toegang tot hun geld, in plaats van enkele dagen. Hierdoor hebben zij minder financiële reserves nodig en verbetert hun cashflow. Uit onderzoek blijkt dat 79% van de SumUp-gebruikers graag op dezelfde dag betaald wil worden*.

Voordelen van krachtenbundeling

De samenwerking brengt twee fintechs samen met gezamenlijk tientallen jaren ervaring in de betaalindustrie. Het platform van Adyen integreert betaaldiensten en stroomlijnt zo transacties, rapportages en real-time uitbetalingen. Dit vermindert verwerkingstijden en vergroot de financiële wendbaarheid bij klanten. SumUp biedt mkb-bedrijven een platform met betaalbare, gebruiksvriendelijke betaaloplossingen. Het huidige aanbod bestaat uit offline en online betaalacceptatie, pinapparaten en kassasystemen, een gratis bedrijfsrekening en -betaalpas, webwinkelbeheer en factureringstools.

Retailers wereldwijd ondersteunen

SumUp groeit door nieuwe markten te betreden en tegelijkertijd nieuwe producten en diensten te lanceren. Op dit moment bedient SumUp meer dan vier miljoen retailers in 36 landen wereldwijd. Door samen te werken, zetten Adyen en SumUp een nieuwe norm voor een sterke en toekomstbestendige markt. Ze bouwen voort op hun bestaande succesvolle samenwerking in Australië.

“Wat deze samenwerking uniek maakt, is dat we als grote spelers de handen ineenslaan om razendsnelle betalingen in het mkb mogelijk te maken”, zegt Alexa von Bismarck, President EMEA bij Adyen. “Een gezonde cashflow is van groot belang bij kleine ondernemers, en we zijn er trots op dat SumUp ons heeft gekozen als partner om dit mogelijk te maken.”

“De afgelopen tien jaar hebben we de standaard gezet voor kaartacceptatie en financiële technologie voor retailers in 36 landen. Samen blijven we grenzen verleggen en bieden we onze klanten de beste oplossingen. Of het nu gaat om het managen van hun bedrijf, betalingen, software of financiële diensten. We kijken ernaar uit om ons aanbod van tools en diensten voor het mkb verder uit te breiden”, zegt Marc-Alexander Christ, Co-Founder en COO bij SumUp.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie