Studenten moeten beter worden voorbereid op digitale economie

Studenten moeten beter worden voorbereid op digitale economie

Redactie Baaz

44 procent van de studenten die deelnemen aan de Digital Economy Days 2018 wil al in het tweede jaar van de studie in contact komen met het bedrijfsleven.

Ze verwachten daarmee beter te zijn voorbereid op hun eerste baan in de nieuwe digitale economie. Dit blijkt uit een realtime-onderzoek onder de studenten. De economie digitaliseert en data spelen een steeds crucialere rol. Hierdoor groeit de vraag naar professionals met digitale skills en een groot probleemoplossend vermogen. 

Met de Digital Economy Days 2018 bieden Samsung en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de UvA studenten de kans theorie en praktijk met elkaar te verbinden ter voorbereiding op een carrière in de digitale economie.

Vraag en aanbod

De nieuwe digitale economie leidt tot een enorme vraag op de arbeidsmarkt naar mensen met wetenschappelijke kennis, digitale skills én soft skills. Bij de FEB is er daarom binnen het curriculum veel aandacht voor onder meer analytische vaardigheden, kritische reflectie, communiceren, onderhandelen en presenteren.

Net-afgestudeerden moeten zich vervolgens in de werkpraktijk verder ontwikkelen. Om het aanbod op de arbeidsmarkt beter te laten aansluiten op de vraag zijn bedrijven zoals Samsung, Atos en VodafoneZiggo graag bereid studenten te helpen hun professionele vaardigheden nader te ontwikkelen. Dit doen zij door de economie- en bedrijfskundestudenten cases, workshops en andere mogelijkheden aan te bieden om theorie en praktijk tijdens de studie te verbinden.

Blockchain en personal branding

Tijdens de Digital Economy Days staan workshops en interactieve sessies op het programma over onder andere kunstmatige intelligentie, privacy en cybersecurity, blockchain en personal branding. Ook kunnen de studenten in gesprek met medewerkers van verschillende bedrijven over hoe zij zich optimaal op hun eerste baan kunnen voorbereiden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie