Studenten bedenken carpool-app tijdens Global Enterprise Project

Studenten bedenken carpool-app tijdens Global Enterprise Project

Redactie Baaz

Het idee is eigenlijk net zo simpel als briljant: een app waarmee je een carpool-maatje kunt zoeken.

Afgelopen donderdag verzamelden zo'n 120 mbo- en hbo-studenten in het hoofdkantoor van AEGON in Den Haag. Zij waren daar voor het zogeheten 'Global Enterprise Project', een initiatief van de European Round Table of Industrialists. Het project wil studenten aan het denken zetten over duurzame innovatie en bewustwording van dit onderwerp vergroten.

Alle aanwezige studenten runnen momenteel een studentenbedrijf via de stichting Jong Ondernemen. De opdracht? Bedenk in groepjes voor een bedrijf naar keuze een innovatieve oplossing voor het bevorderen van de duurzaamheid van een onderneming.

Een van de winnende ideeën kwam van de TomTom 2Go-groep. Zij bedachten een app die het carpoolen moet vergemakkelijken. Het idee is simpel: je geeft aan dat je op moment X naar plaats Y moet.
De app bekijkt wie jouw route ook gaat rijden, waarna je met elkaar contact kunt opnemen. De app bespaart tijd, geld en is goed voor de vermindering van co2-uitstoot.

Het andere winnende idee kwam van de groep GreenWater. Zij kwamen met een oplossing op waterverspilling tegen te gaan. Via een zuiveringssysteem zou water dat bijvoorbeeld gebruikt wordt om te douchen, heel goed hergebruikt kan worden. Na zuivering kun je er de wc mee doorspoelen, het land mee bewateren of het gebruiken als bluswater.

De twee groepen  mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Parijs op 21 en 22 maart.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie