Storage-rampen kosten MKB'ers de kop

Storage-rampen kosten MKB'ers de kop

Redactie Baaz

We hoeven onze lezers niet meer te overtuigen van het nut van een goede back-up. Toch is het helaas nog zo dat lang niet iedereen in het MKB een oplossing voor zijn of haar back-up heeft. Dat is ronduit gevaarlijk voor de continuïteit van de ondernemingen.

Laten we hopen dat het je als hardwerkende ondernemer in het MKB nooit overkomt! Maar when disaster strikes, is een ramp met je back-up een kostbare aangelegenheid. Recente cijfers uit de Verenigde Staten laten zien dat het gemiddelde verlies van storage en downtime een ondernemer $12.000,- kost.   

Dat kan genoeg zijn om het bedrijf de kop te kosten. Geen reden voor paniek! Marktleider in storage-oplossingen voor het MKB Synology heeft sinds vorige maand een nieuwe oplossing voor de back-up: de Active Backup for Business. Met naast dit product een back-up-oplossing voor Backup for Office 365 en een oplossing voor gebruikers van de G-suite bestaat de oplossing feitelijk uit drie takken.

De Office-variant is inmiddels officieel in gebruik. Op het moment van schrijven is dat niet het geval met de G-suite-variant en de Active Backup for Business. Die laatste is nog niet uit de testfase. ‘We zitten nog in de bèta-versie’, licht marketing executive van het Taiwanese bedrijf Emil Djernæs desgevraagd toe. Wat impliceert dat Synology stevig contact onderhoudt met zijn fanbase om een zo goed mogelijk product af te leveren.   

Zo eenvoudig mogelijk  

Grote vraag is wat je ermee kunt. ‘Wat wij willen is het proces van back-uppen zo eenvoudig mogelijk maken’, vat Emil samen. ‘Je kunt met Active Backup je hele IT-infrastructuur back-uppen op een supergemakkelijke manier. Daarbij kan iedere gebruiker eenvoudig terecht in de Active Backup-   portal en zo bij ieder bestand komen dat hij nodig heeft.’ Het grote voordeel? ‘Het scheelt de IT-managers een hoop stress. Zij krijgen nu aldoor alle aanvragen wat dit onderwerp betreft.’ 

Het systeem kan een veelzijdigheid van objecten back-uppen. Denk aan een ‘local machine’ back-uppen, een virtual machine en bovendien - via de versies van Office 365 en de G-Suite - een back-up uit deze gelijknamige omgevingen. Dat scheelt de IT-afdeling niet alleen tijd (als je die hebt als MKB’er), het scheelt ook geld. Veel geld. ‘Juist omdat we met dit product al die verschillende soorten back-upsystemen in een product hebben weten te stoppen, verklaart Richard die werkt voor de salesafdeling van Synology. ‘Je hebt geen aparte licenties of software meer nodig. Stel dat je gebruik maakt van virtual machines van VM en daarnaast ook nog van fysieke computers en ook nog eens een server hebt draaien. Als je Synology al gebruikt als een Tier-3 back-upsystem. Nu heb je één licentie waarmee je de hele infrastructuur ‘back-upt’.’

Je systeem tweaken  

Klinkt moeilijk? ‘Dat is het niet. We hebben ze zo gemaakt, dat je geen IT-achtergrond hoeft te hebben in IT om een back-up te maken. Of het nu van een PC is, virtual machine, server of Office 365’, antwoord Richard. ‘Total back-up’, vat Emil samen, ‘het maakt het back-uppen eenvoudig en   speelt de IT-afdeling vrij.’ Daarbij blijft het mogelijk je systeem te tweaken via de vele softwaremogelijkheden, zodat ook meer ervaren gebruikers profijt hebben van Active Backup. ‘Je kunt nog steeds verschillende profielen maken voor de verschillende afdelingen in het bedrijf’, licht Richard toe.   

Concluderend kunnen we veilig stellen dat Synology met deze software een significante stap zet ter ondersteuning van gebruikers van Office 365 en de G-suite. Het zal je niet verrassen dat er tientallen miljoenen mensen over de hele wereld gebruik maken van deze twee pakketten. Richard: ‘Onderzoek laat zien dat er meer dan 100 miljoen gebruikers van Office 365 zijn. Het groeit snel door tot 120 miljoen. Maar ook de platformen van virtual machines groeien nog met dubbele cijfers. Dit is echt een grote markt en ontzettend belangrijk.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie