Stel start succesvolle crowdfunding voor woon-werkproject in Utrecht

Stel start succesvolle crowdfunding voor woon-werkproject in Utrecht

Redactie Baaz

In slechts een aantal weken tijd halen Simon Speelman en Bert Kassies bijna 170.000 euro op voor een woon-werkproject in Utrecht. Met nog een ruime maand op de teller is het minimale doelbedrag bereikt, maar het maximale streefbedrag ligt op 300.000 euro. De financiering wordt ingezet om jongeren te helpen bij de overgang van jeugdzorg naar zelfstandigheid. Dit doen de ondernemers met een combinatie van een semi-zelfstandige woonruimte in Utrecht en de mogelijkheid om werkervaring op de doen bij de sociale en duurzame onderneming Blooms out of the box. 

Een zetje naar zelfstandigheid

Sinds 2012 zorgen Speelman en Kassies voor verschillende pleegkinderen en de afgelopen jaren hebben zij geconstateerd dat de overgang naar zelfstandigheid niet altijd gemakkelijk is. “Jongeren willen en kunnen vanaf hun achttiende de verbinding met jeugdzorg verbreken en worden dan vaak geconfronteerd met nieuwe verantwoordelijkheden en uitdagingen. Wij willen ze in deze fase ondersteunen en een veilige omgeving bieden.” stelt Kassies. 

Woon- en werktraject

Voor dit project is meer ruimte nodig dan de eigen woning, daarom is er inmiddels een woonboerderij met aangrenzende loods aangeschaft. “Het voorhuis zal worden omgebouwd tot semi-zelfstandige woonruimtes en daarnaast zullen ze de mogelijkheid krijgen om werkervaring op te doen bij Blooms out of the box.”  vertelt Kassies. Dit bedrijf is opgericht door Speelman, Blooms out of the box werkt samen met verschillende sociale werkplaatsen en produceert duurzame relatiegeschenken. 

Crowdfunding

Om deze plannen te realiseren, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders in plaats van anonieme beleggers. Het minimale doelbedrag van 150.000 is inmiddels ruim bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale doelbedrag van 300.000 euro. 

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3.5%. Daarnaast ontvangen investeerders leuke beloningen zoals een jaarlijkse barbecue. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie