Over verandervraagstukken

Stel jij als ondernemer wel genoeg rake vragen?

Bart Remmers
Rake Vragen zijn vragen die beweging brengen. De vraag maakt namelijk iets los wat vast zat.

Vaak weet je niet eens dat er iets vast zat of waar het precies in zit. Achteraf merk je wel het verschil: je voelt je opgelucht, je krijgt dingen makkelijker gedaan en alles lijkt weer te stromen. 

Probleem in kwestie

Stop met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen. Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit.
 
Door het stellen van Rake Vragen komt er beweging in situaties die vastzitten. In werk en privé. Bij jezelf of anderen. Stap voor stap leer je in dit boek hoe je dat doet, Rake Vragen stellen. Je krijgt kant-en-klare Rake Vragen. Je leert ook hoe je zelf je eigen Rake vragen kunt formuleren. En hoe je de vraag zó kunt stellen dat het raak is.

Rake vragen

Siets Bakker (1973) heeft in haar vak als organisatieadviseur tientallen directies en MT’s begeleid in hun verandervraagstukken. Ze is een voorloper als het gaat om toegepast systemisch werk. Siets is opgeleid als begeleider van familie- en organisatieopstellingen maar vindt het veel interessanter om vormen te vinden waarin systemische kennis op een dagelijkse en praktische manier kan worden toegepast. Het boek 'Rake Vragen' is het resultaat van haar kennis en expertise.

 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart