Steeds meer vermogen in Nederland vraagt om meer beleggingsadviseurs

Steeds meer vermogen in Nederland vraagt om meer beleggingsadviseurs

Redactie Baaz
Je kunt de televisie niet aanzetten, de krant niet openslaan of een verjaardag bezoeken zonder dat het constant over beleggen gaat. Beleggen lijkt wel een trend te zijn tegenwoordig. Toch is beleggen niet iets van specifiek deze tijd. Beleggen is al enorm lang een bekend iets. Hoe kan het dan dat de meeste mensen er nu pas mee in aanraking komen?

Sparen versus beleggen 

Vroeger spaarden veel mensen geld dat zij opzij konden zetten. Over dit spaargeld kregen zij een bepaald rendement. Meestal bedroeg dit enkele procenten. Sparen is een veilige manier van het opzij zetten van je geld. 

Hoewel sparen vroeger nog best wat op kon leveren, levert sparen tegenwoordig maar weinig op. Sommige mensen schatten zelfs in dat de rente negatief zal worden. Mensen zijn dus op zoek naar andere manieren om rendement te verkrijgen over hun geld. Beleggen is dus een goede optie. 

Beleggen: een hype? 

Door onder andere cryptovaluta is beleggen ineens enorm populair geworden. Er zijn dan ook veel Nederlanders die belegd hebben in de populaire bitcoin, maar er wordt tegenwoordig ook veel belegd in aandelen. 

Voor een particulier kan het erg lastig zijn om te bepalen waar hij nu het best in kan beleggen. Er zijn immers zoveel verschillende mogelijkheden, dat veel mensen dat door de bomen het bos niet meer zien. Daarom kan het handig zijn om een professional in de hand te nemen. 

Denk bijvoorbeeld aan besmartib.nl. Zij kunnen je niet alleen leren hoe je precies kunt beleggen, maar zij kunnen je ook bepaalde strategieën aanleren. Erg belangrijk natuurlijk wanneer je een startende belegger bent. Zo verklein je immers het risico dat jij je geld verliest wanneer je aan het beleggen bent.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie