Startupsucces: maak kennis met Travis Blue

Startupsucces: maak kennis met Travis Blue

Redactie Baaz

De Rotterdamse startup Travis lanceert ‘Travis Blue’. Travis Blue verstaat, vertaalt en spreekt de 60 meest gesproken talen door middel van kunstmatige intelligentie. Het vertaalapparaat is bedoeld voor jongeren met een beperkt budget en onbegrensde reislust.

'Wij willen ervoor zorgen dat iedereen elkaar kan begrijpen. Daarom lanceren we Travis Blue, dat net als zijn voorganger Travis de Tolk ingesproken zinnen ‘live’ vertaalt. We hebben de technologie verder ontwikkeld en daarom lanceren we nu een variant voor jonge reizigers die graag de wereld rondreizen, in het buitenland werken en nieuwe steden verkennen. Wij willen ze in staat stellen om de wereld te ontdekken, zonder last te hebben van taalbarrières', aldus Brend Kouwenhoven, CEO van Travis.

Sociale impact van jongeren

De Travis Blue is een stuk goedkoper dan zijn voorganger, Travis de Tolk. Deze variant kost 99 dollar, dus zo’n 79 euro. Hiermee hoopt Travis vertaalapparatuur beter beschikbaar te maken voor jongeren, die steeds vaker naar het buitenland gaan om vrijwilligerswerk te doen in ontwikkelingslanden of conflictgebieden. Zonder taalbarrières, zo redeneert Travis, heeft deze generatie mogelijk nog meer impact.

Het vertaalapparaat is tot 6 maart te bestellen op Indiegogo en wordt rond juni geleverd – zodat het nog op tijd voor je zomervakantie is. Travis Blue zal in drie kleuren beschikbaar zijn en kan niet alleen worden gebruikt als vertaalapparaat, maar via Bluetooth ook als versterker voor muziek.

Over Travis

Travis Blue is het vertaalapparaat dat gebruikers inspireert tot nieuwe ontmoetingen en verbindingen, omdat het je in staat stelt om 60 talen te spreken en te begrijpen. Het team achter Travis (afkomstig van drie continenten) is gek op reizen en elk teamlid wilde, eenmaal op reis, altijd al in de lokale taal kunnen communiceren.

Travis is ontwikkeld na succesvolle crowdfunding-campagne in het voorjaar van 2017. In totaal zijn er nu ruim 80.000 apparaten besteld vanuit meer dan 100 landen. Recent lanceerde de startup de Travis Foundation, een stichting die alle 7.000 talen wil digitaliseren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie