Startups met innovatieve betaaloplossingen gezocht

Startups met innovatieve betaaloplossingen gezocht

Redactie Baaz

Het Visa Everywhere Initiative daagt startups uit om innovatieve betaaloplossingen te bedenken die lokale gemeenschappen weten te verbinden, het reizen tussen steden makkelijker maken of bijdragen aan eenvoudig internationaal reizen.

De winnaars krijgen tot 50.000 euro, kunnen gebruik maken van het Visa Developer Platform en mogen een beroep doen op de experts en het netwerk van Visa.

Visa daagt startups en innovatieve fintechbedrijven in 19 markten uit om mee te doen aan het allereerste Europese Everywhere Initiative. Deelnemers maken kans om tot 50.000 euro te winnen voor het opzetten van een ontwikkelingsprogramma, samen met Visa of aan de hand van een businesspartnerschap met financiële instellingen uit Visa’s netwerk. 

De winnaars krijgen daarnaast toegang tot Visa API’s via het Visa Developer Platform en kunnen een beroep doen op gerenommeerde mentors en technologen om hun ideeën verder uit te werken. 

Eerdere innovatieve betaaloplossingen in VS

Het eerste Everywhere Initiative werd in 2015 gelanceerd in de VS. De focus in de betalingssector verschuift steeds meer van plastic naar digitaal. Met het project wil Visa dan ook de ontwikkeling van vernieuwende betaaloplossingen stimuleren. Bijna 1.000 start-ups namen deel aan het project. Samen hebben zij zo’n 1,7 miljard dollar aan fondsen ingezameld. Behalve in Europa organiseert Visa dit jaar ook Everywhere Initiatives in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. 

Europese organisaties die in aanmerking komen om deel te nemen aan de wedstrijd worden uitgenodigd ideeën voor businessoplossingen – die inspelen op één of meer van de volgende uitdagingen – in te sturen via de Everywhere Initiative-website die morgen live zal gaan:

•         Local Community Challenge: Hoe kunnen digitale betaaloplossingen mensen samenbrengen en meerwaarde bieden voor lokale gemeenschappen?
 
•         Regional Intercity Challenge: Hoe kunnen mobiele technologieën en met elkaar verbonden toestellen ervoor zorgen dat mensen efficiënter van de ene naar de andere stad reizen? 

•         International Travel Challenge: Hoe kunnen nieuwe producten en diensten – gebaseerd op API’s van Visa – internationaal reizen makkelijker maken? 


Inschrijven kan tot 17 mei. Van 26 tot en met 28 juni presenteren de finalisten hun ideeën live voor een jury tijdens Money 20/20 in Kopenhagen. 

Foto: Visa
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie