Startupbootcamp start FoodTech-programma

Startupbootcamp start FoodTech-programma

Redactie Baaz

Startupbootcamp start een nieuw FoodTech-programma in Eindhoven. Na de aftrap van het eerste programma rond agro en food in Rome, kunnen startups zich in het tweede kwartaal van 2017 aanmelden voor één van de tien plaatsen in Eindhoven.

Het programma richt zich zowel op startups in agrotech-segmenten als zaadveredeling, nieuwe proteïnebronnen en precisie landbouw, als op de foodtech ontwikkelingen rondom nieuwe manieren van verwerking, verpakking en voedselveiligheid. 
 
Startupbootcamp Eindhoven zal worden geleid door Edwin de Zeeuw, momenteel actief als managing partner selection voor het Startupbootcamp Smart City & -Living programma in Amsterdam. Edwin: 'Ons voedselsysteem staat onder immense druk. Om in de toekomst de wereld te kunnen voeden, is het noodzakelijk dat we naar een duurzamer systeem gaan met een eerlijkere waardecreatie in iedere stap van de keten. Daarvoor hebben we innovatie nodig en we gaan de ondernemers die daarvoor zorgen, helpen.'
 
Volgens Ruud Hendriks, co-founder van Startupbootcamp Global, is Eindhoven de perfecte stad voor het nieuwe FoodTech-programma. Hendriks: 'Nederland is altijd al een innovatief voedselproducerend land geweest. We zijn de derde grootste exporteur van voedselverwerkingsmachines wereldwijd en de vierde grootste exporteur van landbouwmachines. We hebben uitgebreide kennis van de industrie en onze voedselproductie is enorm efficiënt. Eindhoven is recentelijk verkozen tot één van de slimste regio’s in de wereld. Het heeft een high-tech focus en een zeer actief startup ecosysteem. En met steden als Venlo, Helmond, Veghel en Den Bosch op 30 minuten afstand, ligt Eindhoven in een centrum van de agro- en voedselindustrie in het zuiden van Nederland.'  

Startupbootcamp op de Fast Track 

Startups uit de hele wereld worden uitgenodigd om hun ideeën te presenteren voor het Startupbootcamp FoodTech-team tijdens een serie ‘Fast Track’ dagen. Deze Fast Tracks worden wereldwijd georganiseerd in steden als Amsterdam, Londen, Kiev, Berlijn, Parijs, Tel Aviv, Lisabon, Rome en Madrid. De deelnemende startups dingen mee naar een toegangsbewijs voor de laatste selectieronde.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie