Startup Wurcly wil kartel gevestigde uitzendbureaus doorbreken

Startup Wurcly wil kartel gevestigde uitzendbureaus doorbreken

Redactie Baaz

Het vinden van het juiste personeel voor werkgevers is niet altijd gemakkelijk. Ook het vinden van een leuke job voor werknemers gaat niet altijd moeiteloos.

Het kan sneller eenvoudiger en goedkoper. Met deze gedachte startte een groep jonge Amsterdamse ondernemers in 2016 met de ontwikkeling van online uitzendbureau ‘Wurcly’. Een volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd platform waar vraag en aanbod op de flexibele arbeidsmarkt samenkomen. 

Op basis van recensies                                                                                                                

Net als Uber en Airbnb werkt Wurcly op basis van recensies. Werknemers en werkgevers beoordelen elkaar met het geven van sterren en een aanvullende review. In de app kan op regio gezocht worden naar talloze banen in verschillende branches. Geheel volgens het ‘Tinder-systeem’ kan een werknemer interesse tonen in een ‘job’. 

Is die interesse vanuit de werkgever wederzijds, dan is er sprake van een match. Het geautomatiseerde systeem van Wurcly ontzorgt hiermee de werkgevers met administratieve afhandelingen en garandeert dat de werknemer binnen 24 uur na het voltooien van de ‘job’ wordt uitbetaald.    

De app is sinds de lancering in 2016 al flink actief. Momenteel wordt het platform voornamelijk gebruikt door het MKB. 'Wellicht krijgen we in de toekomst wel mensen die hun hele week vullen met werk vanuit Wurcly. De interesse zowel vanuit werknemers en werkgevers is in ieder geval erg hoopvol en biedt voor de toekomst ook veel potentie in het buitenland', aldus Wurcly-initiatiefnemer David Westerhof (foto). 

Online platform Wurcly                                                                                                                                  

Wurcly is een online platform dat werknemer en werkgever gemakkelijk in contact brengt. De app geeft de mogelijkheid om eenvoudig door verschillende vacatures te scrollen. Selecteer een job die je leuk vindt en je wordt vanzelf geaccepteerd door de werkgever. 

De app wordt continu geoptimaliseerd naar aanleiding van trends op de markt, het onderzoeken van customer behaviour en de nieuwste technologieën. Dit geeft werkgevers de mogelijkheid om flexibel personeel tegen het lage tarief van slechts 8 procent via Wurcly te verlonen.

Wurcly is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie