Startup wil hoortoestellenmarkt opschudden met nieuw concept

Startup wil hoortoestellenmarkt opschudden met nieuw concept

Redactie Baaz

Drie Gooise broers forceren de hoortoestellenmarkt in Nederland naar online verkoop. Vanaf nu kunnen de 1,6 miljoen slechthorenden in Nederland ook online een hoortoestel bestellen.

Via www.OnlineHoortoestel.nl kan men binnen enkele klikken en zonder diverse bezoeken aan een audicien een hoortoestel bestellen. De prijzen van de aangeboden hoortoestellen zijn tot 40 procent goedkoper dan bij de audicien in de winkel. De webshop is de eerste in Nederland die het mogelijk maakt om online direct een hoortoestel aan te schaffen. Het platform tracht hiermee de drempel om een hoortoestel aan te schaffen te verlagen. Hoe vroeger men een hoortoestel aanschaft namelijk, hoe minder snel het gehoor achteruit gaat.

OnlineHoortoestel.nl levert niet alleen hoortoestellen, maar helpt de slechthorende ook met allerlei innovatieve tools. Er wordt een online hoortest aangeboden waardoor men een indicatie kan krijgen van de mate van gehoorverlies. Bovendien heeft de website een module die slechthorende op basis van ingevoerde informatie adviseert over welk hoortoestel met welke functionaliteiten en sterkte het meest geschikt lijkt. Om het overzicht in de vele toestellen op de markt te bewaren creëerden de initiatiefnemers de eerste hoortoestel-vergelijker in Nederland. Deze tool geeft objectief de verschillen per hoortoestel aan én is aangevuld met beoordelingen van professionele audiciens. 

Overtuigd van succes

'We zijn ervan overtuigd dat ons initiatief een succes gaat zijn. Het is eigenlijk heel vreemd dat je tegenwoordig alles online kunt kopen, maar geen hoortoestel. 10% van de Nederlandse bevolking heeft baat bij een hoortoestel. Nog geen 50 procent neemt de stap naar een audicienswinkel. Logisch, want het is een hoop gedoe, je bent weken bezig om een hoortoestel aan te schaffen. En jonge mensen willen sowieso liever niet naar een hoortoestellenwinkel. Wij denken dat we door OnlineHoortoestel.nl de markt gaan opschudden en het voor de 1,6 miljoen slechthorende mensen in Nederland makkelijker gaan maken om een goed gehoor terug te kunnen krijgen. We verheugen ons erop om als drie broers deze markt open te breken.', aldus mede-eigenaar Guido Makker.

Broers Makkers

Guido, Gijs en Just Makker zijn opgegroeid in de audiciens-wereld. Hun vader Michel Makker opende 25 jaar geleden zijn eerste hoortoestellen-winkel. De zonen zijn inmiddels zelf ook al tussen de 10 en 15 jaar actief in het vak.  Naast OnlineHoortoestel.nl exploiteren zij ook drie hoortoestelwinkels (Makker Hoortoestellen).
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie